Spider-Man: The Lost Hunt 1-2 (premium pack)

Tekenaar(s)
Eder Messias
Brent Peeples
Kyle Hotz
Marguerite Sauvage
Travel Foreman
Belardino Brabo
Wayne Faucher
Scenarist(en)
J. M. DeMatteis
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Vervolg op klassieker

John Marc DeMatteis is geen naam die veel striplezers bekend in de oren zal klinken. Waarschijnlijk wel onder comicliefhebbers, want vooral voor Spider-Man heeft hij verhalen geschreven die nu dertig jaar later nog invloed hebben in het leven van de muurkruiper. Om te beginnen is er zijn meest bekende werk Kraven’s Last Hunt. Samen met de Green Goblin en Docter Octopus is Kraven een van Spider-Mans bekendste en gevaarlijkste tegenstanders. DeMatteis liet Kraven steeds meer gebukt gaan onder zijn obsessie voor het verslaan van Spider-Man. Uiteindelijk lukte het hem Spider-Man gevangen te nemen en hem twee weken lang levend te begraven. Uiteraard wist Spider-Man het te overleven en toen Kraven geen doel meer had in zijn leven pleegde hij zelfmoord met zijn karabijn.

Vele jaren later keerde Kraven terug uit het dodenrijk, maar wist hij geen rust te vinden. Ongeveer vier jaar geleden werd hij definitief ten grave gedragen door zijn zoon annex kloon die heel origineel ook Kraven heet. Na de legendarische dood van Kraven richtte DeMatteis zich op Harry Osborne, de zoon van de originele Green Goblin, Norman Osborne. Ook Harry kreeg te kampen met psychische klachten en overleed ook. Pas vele jaren later bleek hij diverse dingen te hebben ontwikkeld om ook na zijn dood het leven van Peter Parker zo zuur mogelijk te maken.

Naar goed gebruik van Marvel hebben overleden personages vaak kinderen en/of klonen rondlopen, die toevallig pas ontdekt worden na het overlijden van het originele personage. Uiteraard geldt dat ook voor Kraven wiens zoon Vladimir al vrij snel wordt gedood door de gewelddadige Peter Parker-kloon Kaine. Inmiddels zitten we in de jaren 1990 en blijkt Kaine een onderdeel te zijn van een heuse kloonsaga. Peter Parker verliest tijdelijk zijn krachten en verhuist samen met zijn zwangere vrouw Mary-Jane naar Portland.

Hier pikt DeMatteis de draad weer op voor het vervolg op zijn beroemde Kraven-verhaal, met als titel The Lost Hunt. In Portland geeft Peter les en Mary-Jane doceert toneel. DeMatteis gebruikt vaak de psyche en ontwikkeling van zijn personages en is minder een traditionele actiecomicverteller. Wat dat betreft, ligt hij meer op de lijn van Jean Dufaux die ook graag gebruik maakt van de psyche van de mens voor zijn verhalen. In Portland heeft Peter psychische klachten die versterkt worden door het personage van Gregor. Dat is de voormalige bediende van Kraven die zichzelf heeft ontwikkeld als de wreker van Kraven. Met hulp van hallucinerende krachten, een luipaard en zijn vechtkunsten lokt hij de verwarde Peter in een val. Maar dan krijgt deze hulp uit onverwachte hoek, een tovenares uit Wakanda beschermt diens ziel.

The Lost Hunt overtreft niet Kraven's Last Hunt, maar het is een aardig vervolgverhaal op een van de beste Spider-Man-verhalen ooit. Als je ooit Kraven's Last Hunt hebt gelezen, dan begrijp je sommige dingen uit het verleden beter. Goede keuze van Dark Dragon Books om dit afgeronde verhaal uit te geven. Voor een volgende keer geven we als tip om de verhaallijn Grim-hunt uit te geven. Vele bekende schurken nemen het daarin op tegen Spider-Man en ook hier is een hoofdrol weggelegd voor de Kravinoff-dynastie.

Lezers die zich afvragen waarom we nooit meer iets vernemen van de baby die Mary-Jane in dit verhaal verwacht, is er deze info: officieel heeft ze later een miskraam gekregen. De verloskundige bleek echter te werken voor Norman Osborne en tijdens haar gesprekken met Osborne had ze vaak een baby in de buurt. Toeval bestaat niet, of toch wel...

DAI HEINEN

Reeks
Spider-Man
Deel
1-2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
compleet tweeluik
Prijs
pakket met dubbelzijdige poster
€ 29,95