Terug naar overzicht

January Jones 11: Jachtkruiser

Tekenaar(s)
Eric Heuvel
Scenarist(en)
Eric Heuvel
Uitgeverij
Uitgeverij L
Verschijningsdatum
oktober 2020

Veilige aankoop

Omdat haar rode vliegtuig, de Comet, het Braziliaanse avontuur uit het vorige album niet heeft overleefd, is January Jones gedwongen om als reclamevlieger de kost bij elkaar te vliegen. Een Engelse vliegtuigfabrikant brengt redding en biedt haar een nieuw exemplaar aan, maar omdat deze nog niet vliegwaardig is, hebben January en haar sidekick Rik tijd over en gaan ze een paar dagen naar Rotterdam. Rik is op zoek naar zijn pleegouders en zijn stiefvader vertelt hem dat er bij een notaris in Amsterdam een brief op hem ligt te wachten. Wat hij niet weet, is dat de secretaresse van deze notaris wat minder nobele bedoelingen heeft. Ze schakelt de lokale penoze in om Rik te ondervragen. Een cameo is hierbij weggelegd voor Willem "De Neus" Holleeder, in het echte leven beter bekend als een van de ontvoerders van Freddy Heineken in 1983. Tijdens een uitstapje naar Parijs kruisen ze ook nog het pad van nazipilote Dritta Reich. Zij en January zijn op zoek naar het geheime ontwerp van een Fokker-toestel die verbonden is aan de Wereldtentoonstelling.

Er gebeurt veel in dit verhaal en de onbekende ouders van Rik vormen een interessant aanknopingspunt voor een volgend avontuur op een exotische locatie. Langzaam aan krijgen we wel steeds meer het gevoel dat Rik meer voor January voelt dan andersom. Een herlezing van de eerste drie albums is aan te raden, want er spelen een aantal oude bekenden mee die allen hun eigen reden hebben om January te ontmoeten.

Ook na elf albums is January Jones nog steeds een veilige aankoop en met de unieke tekenstijl van Eric Heuvel weet je welke kwaliteit je mag verwachten. Iets meer January Jones en iets minder Rik zouden we echter niet erg vinden.

DAI HEINEN

Reeks
January Jones
Deel
11
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Terug naar overzicht