De Kronieken van Amoras 9: De Zaak Sus Antigoon #1

Tekenaar(s)
Charel Cambré
Scenarist(en)
Marc Legendre
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Uitdaging

Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij het vijftiende album van de saga rond Amoras en de kronieken daarvan. Daarbij tellen we de eerste zes albums mee, maar het zevende, The Making Off, niet. Standaard Uitgeverij boekt een groot succes met deze reeks die in 2013 startte en de albums lezen nog steeds lekker weg. 

De Zaak Sus Antigoon is weer eens een cyclus, dit keer van twee albums. Het album zou eerst Het Verloren Eiland heten, maar op het laatste moment werd de titel veranderd. De over-over-over-overgrootvader van Suske komen we in het verhaal niet tegen als spook, maar dit keer in levenden lijve. Hij lijkt qua uiterlijk sterk op zijn achter-achter-achter-achterkleinkind. Marc Legrendre speelt in dit verhaal weer knap met het fenomeen tijdreizen, hoewel hij het dit keer anders aanpakt. Er duikt een bekend persoon op in het verleden die we kennen uit het heden en het blijft nog een verrassing hoe dit kan. Logischerwijze moeten we daarvoor het volgende deel lezen. Het kan ook een verwijzing zijn naar een toekomstig album.

Voor Charel Cambré en zijn team is er ook weer een uitdaging. Een deel van de pagina’s spelen zich in de mist af. Die pagina’s zijn zeer sfeervol en geven een bepaalde sfeer van mystiek. Dat Chambré niet meer alles alleen doet door zijn vele ander werk, wisten we al. We zien in het album dat er meerdere medewerkers zijn, die hij netjes op de titelpagina vermeldt. Dit is onder andere herkenbaar aan de wijze waarop de paginanummering rechtsonder op de pagina’s is geschreven. 

Dat we hier weer een fraai album onder ogen hebben, zeker voor de fans, was wel een beetje te verwachten. Het smaakt nog steeds naar meer, mede door een paar verrassingen in het album. Wat ons betreft is het weer een aanrader. Laten we hopen dat deel 2 van deze cyclus niet lang op zich zal laten wachten.

KEES VERHULST

Reeks
De Kronieken van Amoras
Deel
9
Pagina's
48 (softcover) • 52 (luxes)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
humor
jeugd
Prijs
softcover
€ 8,25
luxe met ex libris
€ 65,00
superluxe met ex libris
€ 100,00