XXe Ciel.com 1: Mémoires 98

Tekenaar(s)
Yslaire
Scenarist(en)
Yslaire
Uitgeverij
Talent
Verschijningsdatum
september 2000

Totaalconcept

Dit is een strip waarvan je niet weet waar je hem opbergt: op de boekenplank tussen de Sussen en Wissen, Jommekes en consoorten, omdat het nu eenmaal een strip is, of in de eikenhouten boekenkast naast verplichte meesterwerken als Oorlog en Vrede van Fjodor DostojewskiUllyses van James JoyceHet Verdriet van België van Hugo Claus en andere werken die je geacht bent gelezen te hebben maar die er eerder staan om je culturele coolness te bewijzen. Om maar te zeggen dat je die Cubaanse sigaar die je al lang bewaart voor een ideale gelegenheid nu eindelijk kan opsteken. Deze uitgave is met andere woorden bij voorkeur te savoureren na een drukke dagtaak in een comfortabele sofa met een glas cognac binnen handbereik... 

Fuck, weer zo’n stierlijk vervelend, pseudo-filosofisch boek voor conservatieve klootzakken”, durf je te denken? Verdomd als het niet waar zou zijn als we beweren dat Yslaire zich andermaal overtreft na het Samber-epos. Deze ‘strip’ is een totaalconcept van tekst, tekening, vormgeving, geschiedenis en nieuwe media (de site www.xxeciel.com werkt helaas niet meer) met een verhaal dat ergens heen gaat. Hier geen zwaar op de hand liggende literaire teksten en eindeloze nevenintriges! 

Maar ontdek deze publicatie vooral zelf. Doe alsof je de eerste bent die het pas geschreven manuscript van een gevestigde auteur mag beoordelen. De slordige foutjes in de tekst neem je er dan vanzelf bij.

DAVID STEENHUYSE 

Reeks
XXe Ciel.com
Deel
1
Collectie
Millennium
Pagina's
60
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
fantasy
Extra
deel 1 van vierdelige reeks