Amulet 2: De Vloek

Tekenaar(s)
Kazu Kibuishi
Scenarist(en)
Kazu Kibuishi
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum
juni 2012

Steengoed

Bijna twee jaar heeft uitgeverij Silvester ons laten wachten. Maar dit leed is snel vergeten als we het kloeke tweede deel van Amulet, getiteld De Vloek, in handen nemen. Meer dan tweehonderd pagina's in een strakke uitgave. De energie die we uit deel 1 haalden, voelen we weer opkomen en we zetten ons aan het lezen.

In dit deel staat de zoektocht naar een medicijn centraal om de moeder van Emily en Navin te helpen. De moeder ligt in een coma door een steek van een vijandig beest dat haar in deel 1 probeerde te ontvoeren in opdracht van de boosaardige Elfenkoning. De twee kinderen zijn in het avontuur gestort door hun overgrootvader die verbonden bleek te zijn met een mysterieuze fantastische wereld vol met vreemde wezens. Ze gaan op weg in het lopende huis dat hun overgrootvader hen heeft nagelaten, inclusief de zeer aaibare robotbemanning onder leiding van Miskit. Emily leert ondertussen steeds meer over de steen die haar is toevertrouwd, maar ook dat het amulet een hele sterke eigen wil lijkt te bezitten. Aangekomen in de wonderlijke stad Kanalis, bevolkt door diermensen, gaan ze op zoek naar een dokter en Emily en haar vrienden worden opgemerkt door de mysterieuze vos Leon Roodbaard. Leon blijkt de kracht van het amulet van Emily goed te kennen en vraagt haar mee te strijden tegen de Elfenkoning. Maar Emily wil eerst en vooral haar moeder helpen en gaat, vergezeld door Leon en Miskit, op reis naar de Duivelskopberg op zoek naar het tegengif dat haar moeder nodig heeft. Zij worden op de voet gevolgd door Trellis, de zoon van de Elfenkoning die weinig goeds voor ogen heeft.

De stijl van Kazu Kibuishi is zeer toegankelijk. Door de filmische elementen die hij gebruikt en het frisse kleurgebruik wanen we ons soms in een tekenfilm of videogame inclusief het bijhorende kijkgenot. Het verhaal zit boordevol spanning en heroïek, maar er is ook plaats voor emotie en humor en de dialogen zijn scherp en to the point. In onze bespreking van deel 1merkten we al op dat Amulet in de smaak zal vallen bij jongeren én volwassenen. We voegen daar deze keer stoere meiden aan toe, want we zijn er van overtuigd dat Amulet ook bij onze vrouwelijke lezers in de smaak zal vallen.

JEROEN VERMEIJ

Reeks
Amulet
Deel
2
Pagina's
220
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
fantasy
jeugd
Extra
deel 2 van achtdelige reeks (deel 5 tot 8 zijn niet vertaald)