Collectie Carré

Ada Enigma 1: De Spoken van Caïro - 2: Het Dubbele Leven van Ada Enigma - 3: Een Duivels Verhaal / Akarus 1: Niets, of Bijna Niets / De Dérisoire / Meneer Khol

Tekenaar(s)
Vincent Dutreuil
Frédéric Pontarolo
Olivier Supiot
Emmanuel Moynot
Scenarist(en)
François Maingoval
Frédéric Pontarolo
Éric Omond
Dieter
Uitgeverij
Talent
Verschijningsdatum
november 2002

Ronduit meesterlijk

Be square, be different. Een strip met de afmetingen van een ouderwetse LP? Meer hebben tekenaars niet nodig om uit zichzelf te breken. Lange kaders, weidse close-ups en een originele bladschikking. Automatisch word je gedwongen de pagina’s rustiger te lezen, te smaken en er van te genieten. In de prestigieuze nieuwe Collectie Carré verschenen de volgende, vrij toegankelijke pareltjes.

 

Ada Enigma 1-2-3 door Vincent Dutreuil + François Maingoval

Een exotische serie met een knap, bizar meisje in de hoofdrol. Laat je niet bedotten door de lieve uitstraling van het raadselachtige jonkvrouwtje... Of toch wel want is er in deel 2 geen dubbelgangster in het spel?

 

Akarus 1: Niets, of Bijna Niets door Frédéric Pontarolo

Pyro is een verschroeier van gigantische betonpuisten op de muren van Akarus. Met zijn antizwaartekrachtpak vliegt hij als een bij van gezwel tot gezwel. Voor de rest is alles peis en vree in Akarus. Natuurlijk, want de stad is één gigantische cocon afgeschermd van de boze buitenwereld. De simpele Halfbrains (en dat mag je letterlijk nemen) zorgen dat niemand de ‘korf’ in of uit kan. En dan is Pyro getuige van een moord. De eerste sinds het bestaan van Akarus. 

Prachtige dynamische tekeningen in de hoekige stijl van Miguelanxo Prado (De Kronieken van de Onlogica) en Sergio García (Dexter London). Tekeningen boordevol ironie: van de hilarische folterscène, over de twee-eiige siamese directeurstweeling tot de inkleuring toe (een Icarus-verhaal volledig in bruine aardkleuren...). Nu maar hopen dat Pontarolo de vele nevenintriges netjes kan afronden in het slotdeel (dat niet vertaald raakte).

 

De Dérisoire door Olivier Supiot + Éric Omond

In de tekenstijl van Christophe Blain (De Snelheidsbegrenzer) en Joann Sfar, maar minder gecompliceerd van verhaal, maak je kennis met het leven van een kapitein die zijn schip, zijn lichaam én ziel ziet aftakelen. Plots komt hij op een deel van het schip dat fleurig gerestaureerd is door een knappe jongedame. Is dit het einde of een nieuw begin voor zijn uitgebluste bestaan?

 

Meneer Khol door Emmanuel Moynot + Dieter

Meneer Khol is een volledig kleurloos persoon waar iedereen dwars doorheen kijkt. Niet moeilijk want hij heeft geen gezicht. Hij is ziek en bang om zijn job als boekhouder te verliezen, maar aangezien zijn chef ‘m toch niet ziet staan, trekt hij naar het platteland. Daar ontmoet hij een vrouw die 'm wél ziet staan — en ziet zitten zelfs — waardoor hij langzamerhand zijn gezicht terug krijgt. Verrassend romantische Valentijntip!

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Collectie Carré
Collectie
Collectie Carré
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
complete verhalen