Bouncer 2: Het Medelijden van de Beul

Tekenaar(s)
François Boucq
Scenarist(en)
Alejandro Jodorowsky
Uitgeverij
Oog & Blik
Verschijningsdatum
februari 2003

Revival

In 1992 kwam Clint Eastwood met de film Unforgiven op de proppen. Hij herschreef er het gehele westerngenre mee, een genre dat men toen zo dood achtte als een door gieren opgevreten kadaver van een coyote. In de maalstroom daarvan volgde een hele reeks knallende westerns. Met de komst van de one-shot Western (what's in a name?), door de succestandem Grzegorz Rosinski en Jean Van Hamme, en nu met Bouncer, door de twee supertalenten François Boucq en Alejandro Jodorowsky, mag je gerust aannemen dat de western als volwaardig stripgenre een ware revival beleeft, ten koste van het doodbloedende fantasygenre dat overduidelijk in het slop zit. Trouwens, welke verfrissende nieuwigheden verschenen er bijvoorbeeld recent nog? Het Pad van de Schimmen, Outlaw en als zelfs Jean-Yves Mitton in de zeer nabije toekomst met een western wil uitpakken, dan besef je dat cowboyhoogvliegers zoals Blueberry, Comanche en Lucky Luke opvolging krijgen.

Bouncer vertelt het verhaal van drie broers die elkaar naar het leven staan om een diamant te pakken te krijgen, die hun door zelfmoord overleden moeder heeft verstopt op (of eigenlijk in) een mensonterende plaats.

Deel 1 verraste nog geen klein beetje en ook deel 2 valt opnieuw in de smaak. Wie evenwel dacht dat deel 2 bevredigend eindigt, is er aan voor de moeite. Binnen een half jaar verschijnt de Franse editie van deel 3. Tijdens het lange wachten op de Nederlandstalige vertaling raden we de liefhebbers van het genre aan om goed uit de doppen te kijken. Aan de einder ontwaren we een stofwolk van een kudde snel naderbij komende nieuwe westernstrips... STAMPEDE!

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Bouncer
Deel
2
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
western
Extra
deel 2 van tweeluik