Nemoralia 1: Het Festival van de Dood

Tekenaar(s)
Matteo Guerrero
Scenarist(en)
Salva Rubio
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Ren-voor-je-leven-spelshow

Russell Crowe speelde in de film Gladiator een veroordeelde Romeinse generaal die moest overleven in de arena. In het eerste deel van de nieuwe reeks Nemoralia wordt een Romeinse generaal, Falco, ook beschuldigd van verraad en zijn lot is deelnemen aan een mensenjacht.

Na zijn laatste overwinning in Mauritanië keert Falco terug naar huis en wil daar gaan genieten van zijn pensioen. Bij thuiskomst wachten niet alleen zijn vrouw en zoon op hem, maar ook zijn zwager Tenax. Deze is jong en ambitieus en zijn drang naar carrière heeft hem gebracht tot het hoofd van de Pretoriaanse garde van de Romeinse keizer Caligula. Deze Caligula was in het echte leven slechts vier jaar keizer en zijn bewind eindigde in het jaar 41 omdat hij werd vermoord in opdracht van de senaat. Reden was dat hij zich als een potentaat ontplooide en niet schroomde senatoren en familieleden te laten ombrengen om zich zodoende te verrijken. Leden van deze senaat benaderen Falco met het verzoek of hij de moord op de keizer wil uitvoeren. Zijn weigering brengt hem alleen maar verder in de problemen. Als gevangene van de keizer wordt hij gedwongen om deel te nemen aan een mensenjacht ter ere van het Nemoralia-feest. Weet hij de klopjacht te overleven dan zal de keizer hem genade schenken. Daarbij heeft hij wel concurrentie van alle andere deelnemers van deze Romeinse ren-voor-je-leven-spelshow.

Tekenaar Mateo Guerrero is bekend van de vertaalde reeksen Gloria Victis en Jacob Kayne. Met Nemoralia bewijst hij opnieuw het genre goed te beheersen, daarbij geholpen door het sterke scenario van Salva Rubio die al eerder indruk maakte met het verhaal De Fotograaf van Mauthausen.

Nemoralia is aangekondigd als een tweeluik en we hopen dat het afsluitende deel niet lang op zich laat wachten. Zolang een nieuw album van De Adelaars van Rome nog niet is verschenen en ook Murena een winterslaap houdt, zullen we onze behoefte naar peplumavonturen moeten stillen met Nemoralia. En daar hebben we geen enkel bezwaar tegen, want met Nemoralia heeft Dark Dragon Books een prima keuze gemaakt.

Hoewel het pas februari is en er zeker nog vele goede stripverhalen zullen verschijnen, gaan we deze Nemoralia wel onthouden. Het betere Romeinenwerk, bij Jupiter!

DAI HEINEN

Reeks
Nemoralia
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
€ 10,95