Nefilim 1: In het Spoor van onze Voorouders

Tekenaar(s)
Stéphane Créty
Scenarist(en)
Sylvain Runberg
David Dusa
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

Oude reuzen

De diverse personages in de nieuwe westernreeks Nefilim zijn een bonte verzameling van donkere Noordelijke soldaten die onterecht worden behandeld als tweederangssoldaten, als Zuidelijken, indianen en mogelijk afstammelingen van reuzen. Het is een bijzondere mix aan personages die we voorgeschoteld krijgen door de scenaristen David Dusa en Sylvain Runberg. Voor Dusa is het zijn debuutalbum, maar Runberg is een bekende naam in de stripwereld. Zijn projecten zijn uitgebreid en tellen meerdere succesvolle reeksen. Inmiddels mogen we hem dan ook wel beschouwen als een grote speler onder de hedendaagse scenaristen. Ook met Nefilim stelt hij samen met Dusa niet teleur.

Dat de donkere soldaten die in het Noordelijke leger vochten tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog niet altijd met evenveel respect werden behandeld, is een feit. Daarom worden ze nu ook op een missie gestuurd om ze weg te houden van het front. Hun opdracht is het beschermen van een groep onderzoekers die een interessant spoor hebben ontdekt dat zou duiden op de mogelijke aanwezigheid van reuzen op het Amerikaanse continent. Achtervolgd door vijandige indianenstammen en op wraak beluste Zuidelijke troepen belooft het een wilde speurtocht te worden. Het verhaal leest vlot weg en het originele uitgangspunt zorgt ervoor dat dit niet de zoveelste westernreeks is in dit nog steeds populaire genre.

Tekenaars van dienst zijn Stéphane en Juliette Créty. Samen werkten ze aan de reeksen I.S.S. Snipers, Orcs & Goblins en nu aan Nefilim. Stéphane zelf heeft aan nog veel meer reeksen gewerkt waaronder Hannibal Meriadec. Hoewel wat minder gedetailleerd dan andere westerntekenaars houden ze zich prima staande. Samen met het originele scenario maakt het eerste deel van Nefilim een prima indruk. Deel 2 gaan we zeker meenemen uit de stripwinkel.

Overigens heeft het woord Nefilim betrekking op oude interpretaties en bijbelvertalingen waarmee reuzen of grote en sterke mensen worden aangeduid.

DAI HEINEN

Reeks
Nefilim
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
western
Prijs
€ 9,99