Terug naar overzicht

De Blauwbloezen 62: Sallie

Tekenaar(s)
Willy Lambil
Scenarist(en)
Raoul Cauvin
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum
december 2018

Op leeftijd

Mocht het fenomeen al bestaan hebben tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog dan waren sergeant Chesterfield en korporaal Blutch de eerste kandidaten voor een burn-out. De ene keer staan ze aan de rand van een zenuwinzinking, de andere dichter bij een bore-out. Wat doe je zoal als de generaal aan zijn kaartentafel staat? Mijmeren over dieren natuurlijk. Terwijl Blutch en Chesterfield elkaar zoals gewoonlijk liefdevol het bloed van onder de nagels treiteren, ontdekt de sergeant dat één specifiek dier hem iets doet. Het duo mag het dier meenemen bij hun volgende opdracht.

Een gezellig lange trektocht, denk je dan. En kijk daar zijn ze alweer terug. Gaf je het onafscheidelijke duo een stappenteller aan het begin van hun avontuur, dan zouden ze terugkomen met slechts twee cijfers op de teller. Ze verlaten het kamp eigenlijk nauwelijks... Het zal vermoedelijk wel de leeftijd zijn zeker? De twee blauwhemden vechten hun (onderlinge) oorlog(jes) al uit sinds 1969, dan let je op kilometers.

Minder verplaatsingen, maar nog steeds heeft dit verhaal een Blauwbloes-sfeer. De sofa waarop Raoul Cauvin zijn verhalen bedenkt, moet nog niet gepatcht worden. Hij is nog herkenbaar. Maar het zitkussen is stilaan wat doorgezeten. Hier en daar wat opvulling geeft vast een veel beter gevoel.

Willy Lambil heeft hoegenaamd geen last van het euvel dat oudere tekenaars weleens treft: alle verhoudingen en elk dieptezicht, het klopt allemaal nog steeds. Minder actie geeft vanzelf minder drukke platen. Dat de decors beetje bij beetje minder in detail in beeld komen, hoeft dus nauwelijks op te vallen.

De Blauwbloezen à l'aise en wij blijven het volgen, een oorlog is pas gestreden na zijn laatste schot...

DIEDERIK VAN DE VELDE

Reeks
De Blauwbloezen
Deel
62
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
humor
Extra
compleet verhaal
Terug naar overzicht