Terug naar overzicht

Hexeleintje 2: Het Meisje dat van Animonsters Hield

Tekenaar(s)
Paola Antista
Scenarist(en)
Sylvia Douyé
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Onder het hoofdkussen

Er is één plek op aarde die de meeste mensen niet kennen. Gelukkig maar, want het is er reuzegevaarlijk. Het eilandje zit vol fabeldieren die elkaar voortdurend naar het leven staan. De befaamde fantasmaloog Archibald Balzar is erin geslaagd omeen vriendschapsband op te bouwen met de meeste van die bovennatuurlijke bewoners. Zijn wetenschappelijke kennis over hen is om duimen en vingers bij af te likken. En zo heel af en toe, in de schoolvakanties, organiseert de professor een zomerschool waar geïnteresseerde studenten deze legendarische dieren kunnen leren verzorgen. Zeven tieners, onder wie Hexelein, zijn ingeschreven. En tieners doen wat tieners nu eenmaal doen. Ze luisteren maar half, weten alles beter en worden verliefd op elkaar. Of net niet. Maar het loopt toch uit de hand. Als Hexelein iemand vervloekt, verandert die in een glazen beeld. Gelukkig kan ze haar kracht nog geheim houden. Of toch niet?

Begin juli verraste Diedeldus, het fris en fruitige jongerenlabel van Daedelus, ons met het eerste deel van Hexeleintje. Dit beviel ons uitermate. Maar we hebben nauwelijks iets substantieels toe te voegen aan onze eerste bespreking. Daarom laten we de kracht van de herhaling maar voor zich spreken. “We begrijpen perfect waarom de drie delen die de voorbije twee jaar in het Frans zijn verschenen, overspoeld werden met complimenten vanuit de juiste doelgroep. Scenariste Sylvia Douyé, die al massa’s puisterige tienerstrips (Girlz) en fantasystrips (Het Kristallen Zwaard: Zorya de Zwarte) op haar conto heeft, stofte voor Hexeleintje ook haar mastercursussen biologie af. Het resultaat is een spannend en interessant verhaaltje geworden dat nauwelijks een Nimbus 2000-vluchtje verwijderd is van Harry Potter. De Italiaanse Paola Antista, die de stiel geleerd heeft bij de Disney-academie en Winx Club, combineert het beste van die twee werelden. Het leverde een coole instapstrip op vol personages met ogen waar elke mangaka jaloers op is. Dit is fris. Bovendien werd de duistere, mysterieuze wereld lekker griezelig ingekleurd door de jonge Gwenaelle Lowenael. Ondanks de vaak nachtelijke avonturen, zorgt haar inkleuring voor diepte en vitaliteit. Houd die maar in de gaten.”

Hexeleintje is de perfecte strip voor jongens en meisjes die zweren bij F.C. De Kampioenen of Dance Academy en al eens durven te kijken naar een Harry Potter-film. Voor die durvers kan Hexeleintje de strip worden die ze gaan koesteren en bewaren onder hun hoofdkussen. De Sint komt vroeg dit jaar.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Hexeleintje
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
fantasy
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 19,95
Terug naar overzicht