Terug naar overzicht

Buck Danny 56: Vostok Antwoordt Niet Meer

Tekenaar(s)
Gil Formosa
Scenarist(en)
Frédéric Zumbiehl
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum
december 2018

Nog steeds actueel na 56 albums

Hij vocht tegen de Japanners in de Tweede Wereldoorlog en anno nu raakt hij verliefd op een Russische onderzoekster op Antarctica die een dodelijk virus heeft ontdekt. Hoewel al ruim zeventig jaar oud blijft Buck Danny jong van lichaam en geest.

Is het soms wat over the top en neigt het naar een B-strip? Ja, dat wel, maar dit album leest gewoon lekker weg en scenarist Frédéric Zumbiehl houdt de vaart er goed in. Danny, Tumbler en Tuckson zijn gestationeerd op de Zuidpool en hoewel ze een verovering van Sonny is, wordt Buck Danny verliefd op de knappe Russische onderzoekster Natalya. Zij verlaat haastig het toneel en dan moet Buck haar gaan redden, want de koude Russische nederzetting Vostok antwoordt niet meer — vandaar de titel van dit album — en Natalya heeft een dodelijk virus ontdekt. Haar kwaadaardige collega heeft het echter ontvreemd en nu begint een gevaarlijke zoektocht.

Lady X speelt dit keer een beperkte rol, maar in de komende twee albums zullen we haar ware bedoelingen ontdekken. Dit album is namelijk het begin van een drieluik en als de komende twee delen net zo vlot weglezen als dit begin, dan zullen we ons zeker amuseren. Hulde ook voor de tekeningen van Gil Formosa. Hij hanteert een realistische stijl met veel oog voor detail zonder dat het een overdaad wordt.

De meeste reeksen zijn na 56 delen ver over hun hoogtepunt heen, maar dat geldt zeker niet voor Buck Danny. De stompzinnige flaters van Sonny Tuckson blijven ons bovendien bespaard. Er was een tijd dat hij net als Ernest Laverdure op ieder verfblik ging staan dat hij tegenkwam.

DAI HEINEN

Reeks
Buck Danny
Deel
56
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
luchtvaart
Extra
start van cyclus in drie delen
Terug naar overzicht