Shady

Tekenaar(s)
Brecht Vandenbroucke
Scenarist(en)
Brecht Vandenbroucke
Uitgeverij
Bries
Verschijningsdatum

My name is...?

Influencers? Daar moeten we als stichtend lid van de Generatie X niks van weten. Een plastisch verbouwd huppeltrutje dat al TikTokkend een of ander genetisch gemodificeerd designdrankje aanprijst of ons probeert te overtuigen van de voordelen van zonnebril X omdat ze daar de beste sponsordeal mee heeft kunnen afsluiten: weg van onze deur graag! Toch hebben heel wat van die gebleachte beugelbekkies een aanhang weten op te bouwen waar menig mens jaloers op is en is het influencerschap het laatste decennium uitgegroeid tot een lucratief businessmodel. Niettemin vragen we ons af hoelang het duurt voordat die zeepbellen van non-talent eindelijk doorprikt worden.

Shady Bitch is een non-binaire would-be-influencer die constant overhoop ligt met grote concurrent Basic Bitch. De zelfingenomen Shady heeft de looks van Popeyes Nemesis Brutus, maar probeert zich toch elke dag te bewijzen op Instagram en de rest van de asociale media. Het feetje Iris doet verwoede pogingen om deze verloren ziel terug op het rechte pad te krijgen, maar dat is geen sinecure. Deze (niet zo heel) rode draad van het verhaal wordt op tijd en stond afgewisseld door losse eenpaginagags en daar lag voor ons vooral de meerwaarde van dit album. In deze grappen kan Brecht Vandenbroucke volledig los gaan en fileert hij op meesterlijke wijze de hedendaagse sociale mediacultuur, een maatschappij waar tegenwoordig één like meer of minder het verschil lijkt te maken.

Net zoals generatie- en Bries-genoten Lukas Verstraete, Frederik Van den Stock en Thijs Desmet, is Vandenbroucke een product van de LUCA School of Arts en dat is zeker ook te merken in de tekenstijl: vaak nogal dik aangezette tekeningen en een inkleuring die duidelijk nog geschilderd handwerk is.

Om in de sfeer te blijven: we geven deze Shady graag een duimpje op onze niet bestaande Facebookaccount, een #ShadyRocks bij Instagram en een resem retweets op Twitter. Tot een TikTok-dansje gaan we ons niet laten verleiden. Er circuleert al genoeg digitale vervuiling op het www...

MARIO STABEL

Reeks
Shady
Pagina's
168
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
humor
Extra
Compleet verhaal met gags
Prijs
€ 32,00