Migali 1: Welkom op de Koninklijke Academie!

Tekenaar(s)
Fabien Ökto Lambert
Scenarist(en)
Alexandre Arlène
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Meteen verkocht

Migali, een ongedisciplineerd maar voor de rest heel aardig prinsesje met zes armen dat als een Spider-Girl met spinnenwebben in de weer kan, krijgt een brief van de Koninklijke Academie. Ze is aangenomen op die eliteschool waar jonge prinsjes en prinsesjes klaargestoomd worden voor hun latere koninklijke taken. Daar leert ze schermen, ridderlijkheid, klassieke dans, hardlopen voor eenhoorns en diverse meer. Migali is een prettig huppelding dat vol enthousiasme en een bus vol nieuwe vriendjes aan haar eerste academiejaar begint. Dat gaat met hoogten en laagten gepaard. Zo is er de BEP-club, een pestclubje van Bijzonder Erudiete Prinsessen, die spinnen maar smerig vinden. Migali is echter voor geen kleintje vervaard om de pestkoppen op gepaste wijze van antwoord te dienen. Ze is zelf gek op Lou, een uitblinker en een hunk, al is zijn eerste kennismaking met Migali vooral gênant.

Het album is opgezet als een reeks gags, maar wel met een doorlopend verhaal, een formule die ook in Mooie Navels te lezen is. Pointes krijgen dus een vervolg in de volgende of een latere gag. Maar goed ook voor Migali's katje Duizendpootje dat heus niet na een grimmige pointe wordt verslonden door een postadelaar. We waren al verkocht na het lezen van die eerste gag. Wij kunnen dan ook erg genieten van goed gemaakte kinderstrips. Vaak bulken die van de ongedwongen fantasie, verrassende humor en een moderne aanpak. Nieuwste ontdekking in dat genre: Migali van uitgeverij Silveste. Tof getekend, mooi ingekleurd, pittige en plezante dialoogjes, prima vertaald door Marq van Broekhoven. Aanstekelijk stripje. Goed voor enkele keren een buldergelach en andere keren ingehouden gegrinnik.

Eind dit jaar zullen we ons Migali nog wel herinneren voor ons persoonlijke jaaroverzicht. Deel 2 verschijnt in juni. In het Frans telt de reeks al twee albums, maar elk album is daar 104 pagina's dik.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Migali
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 7,95