Terug naar overzicht

De Havik 10: De Indiaanse Prinses

Tekenaar(s)
Patrice Pellerin
Scenarist(en)
Patrice Pellerin
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum
januari 2021

Kracht van de nevenpersonages

Terwijl Yann aangekomen is in Canada en steeds meer ontdekt wat zijn eigenlijke opdracht precies inhoudt, heeft zijn geliefde Agnès de Kermellec andere dingen aan haar hoofd. Zij is tegen haar zin in getrouwd en zit opgesloten in een donkere kerker.

Oorspronkelijk was De Havik begonnen als een nieuwe Roodbaard-verhaallijn, maar toen Pellerin een verschil van inzicht had met de toenmalige uitgeverij heeft hij enkele grafische wijzigingen doorgevoerd en heette de hoofdrolspeler Yann de Kermeur en niet Erik le Rouge, Roodbaards zoon. Intussen zijn we al heel wat jaren verder en is De Havik deel 10 het vierde deel van de tweede cyclus. In 2009 verscheen het eerste deel. Met nog twee delen te gaan tot het einde van deze verhaallijn zal het naar verwachting pas in 2026 zijn dat Yann de Kermeur zijn opdracht heeft afgerond. Schrijver en tekenaar Patrice Pellerin staat bekend om zijn uitgebreide documentatiedrift en zeer gedetailleerde tekenstijl. Hij is kind aan huis bij het paleis van Versailles en de scènes die zich daar afspelen, stralen af op zijn kwaliteiten. Pellerin neemt dus veel tijd om een nieuw album uit te werken en ook het plot is goed doordacht. Soms vinden we het nog steeds wat aan de langzame kant, maar gelukkig gebeuren er in dit album genoeg interessante dingen. Het tempo gaat richting het einde ook omhoog en de cliffhanger is prima uitgedacht. Actie, verraad, romantiek en gevoelens, ook deze keer serveert Pellerin ons een sterk album.

Wat van De Havik een sterke reeks maakt, zijn de kracht van de vele nevenpersonages . Het duurt even tot je weet wie welke rol vervult, maar dan blijkt iedereen een eigen rol te hebben die bijdraagt aan de verhaallijn.

Mocht je De Havik nog niet hebben ontdekt en je hebt een voorkeur voor strips in een historische setting, dan is deze reeks een absolute aanrader. Je hebt dan het voordeel dat je de reeks in één ruk kan uitlezen in plaats van met pauzes die jaren aanslepen.

DAI HEINEN

Reeks
De Havi
Deel
10
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
geschiedenis
Extra
deel 4 van cyclus in zes delen
Terug naar overzicht