The Kong Crew 2: Hudson Megalodon

Tekenaar(s)
Eric Hérenguel
Scenarist(en)
Eric Hérenguel
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

King Kong, dino's en een teckel

Na zijn crash boven Manhattan wordt Kong Crew-piloot Virgil gevangengehouden door koningin Damara. Zij en haar getrouwen wonen in het Metropolitan Museum, te midden van de jungle van Manhattan, een microsamenleving bestaande uit de ex-bewoners van een weeshuis. De situatie in de jungle is hallucinant. Prehistorische dieren en monsters liggen overal op de loer. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Het is eten of gegeten worden. Inmiddels wordt ook het leger gemobiliseerd. Een speciaal commando krijgt de opdracht Virgil op te sporen en heelhuids mee naar huis te brengen. Tot slot is er nog Betty, zij doet er alles aan om Spit, Virgils teckel die eveneens spoorloos verdwenen is in Manhattan, op te sporen.

Het tweede album van The Kong Crew barst van de actie en bloeddorstige monsters. Kong zelf laat zich al wat vaker zien, maar het zijn toch vooral de dinosauriërs die voor de alomtegenwoordige dreiging zorgen. Dit tweede deel sluit naadloos aan op het eerste deel zonder tijdssprongen of andere verhaaltechnische snufjes. Karakters worden verder uitgediept en beetje voor beetje wordt meer informatie prijsgegeven. Zo komen we een en ander te weten over de ontwikkeling van deze grote monsters en de paniekerige beslissing om Manhattan veertien jaar eerder zo bruusk te verlaten. Eric Hérenguel (Zilveren Maan boven Providence) vertelt zijn verhaal in comicstijl, met kortere afgeronde hoofdstukken die telkens losse eindjes achterlaten. We verwachten dan ook in het afsluitende derde deel een ware apotheose waarin alles netjes samenkomt. Wat het tekenwerk van Hérenguel betreft, kunnen we bondig zijn. We zijn fan van zijn typische, dynamische tekenstijl die zich zeer goed leent tot dit verhaal. Het is duidelijk dat hij zich helemaal in zijn sas voelt!

Dark Dragon Books gaf ter gelegenheid van dit tweede deel het eerste deel nogmaals uit met een andere cover. Het getuigt alvast van geloof in deze reeks en we geven hen gelijk. The Kong Crew bengelt tussen Europese strip en comic, een hybride als ode aan het klassieke King Kong-verhaal met een moderne twist!

JACKY CORNELIS

Reeks
The Kong Crew
Deel
2
Pagina's
64
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
humor
Extra
deel 2 van trilogie
Prijs
€ 20,95