Terug naar overzicht

Hexeleintje 1: Later Word Ik Fantasmagoog

Tekenaar(s)
Paola Antista
Scenarist(en)
Sylvia Douyé
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Ja, ja, ja

Hexelein is altijd al een grote dierenvriend geweest, van bij het eerste beest dat ze zag. Maar voor het tienermeisje moeten dat geen ronkende katers of kwispelstaartende honden zijn. Hexelein wil later fabeldieren verzorgen! Draken, eenhoorns en andere cryptiden, dat is haar ding. En zo schreef ze zich in voor een zomercursus in de cryptozoölogie. Wat overdonderd zakt ze af naar een creepy landgoed, ergens goed verstopt in de moerassen. Samen met vijf andere studentjes volgt ze haar eerste les. Al na enkele minuten wordt die onderbroken, want er is een uitgeputte hydra aangespoeld. Vlug binden ze de medusa met het slangenkapsel een handdoek voor de ogen. Eén blik van haar en je bent immers versteend. Om haar te kunnen genezen, hebben ze bloed nodig van een eenhoorn. Maar waar vind je die?

Wat jammer dat onze eigen kleine meid acht à tien jaar te vroeg is geboren! Dit kon echt haar stripje geweest zijn. Ze zou onbevangen genoten hebben van de prille kalverliefdes, het grote mysterie en vooral bijgeleerd hebben over de wondere wereld van de fabeldieren. We begrijpen perfect waarom de drie delen die de voorbije twee jaar in het Frans zijn verschenen, overspoeld werden met complimenten vanuit de juiste doelgroep. Scenariste Sylvia Douyé, die al massa’s puisterige tienerstrips (Girlz) en fantasystrips (Het Kristallen Zwaard: Zorya de Zwarte) op haar conto heeft, stofte voor Hexeleintje ook haar mastercursussen biologie af. Het resultaat is een spannend en interessant verhaaltje geworden dat nauwelijks een Nimbus 2000-vluchtje verwijderd is van Harry Potter. De Italiaanse Paola Antista, die de stiel geleerd heeft bij de Disney-academie en Winx Club, combineert het beste van die twee werelden. Het leverde een coole instapstrip op vol personages met ogen waar elke mangaka jaloers op is. Dit is fris. Bovendien werd de duistere, mysterieuze wereld lekker griezelig ingekleurd door de jonge Gwenaelle Lowenael. Ondanks de vaak nachtelijke avonturen, zorgt haar inkleuring voor diepte en vitaliteit. Houd die maar in de gaten.

Ja, dit is een echte kinderstrip. Ja, de slechteriken zijn nooit echt slecht. Ja, dit leunt wel echt dicht aan bij de wondere fantasywereld van ene H. Potter. Maar ja, driemaal ja. Ja, dit is evenzeer geweldig goed gemaakt. Ja, dit is fris. En ja, dit heksje heeft het.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Hexeleintje
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 19,95
Terug naar overzicht