Terug naar overzicht

Dans met Mij 2: Tweede Adem

Tekenaar(s)
Fez
Darko
Scenarist(en)
Isabelle Bottier
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Dancing with tears in my eyes...*

Dansen? Da’s aan ons niet besteed! We waggelen laat op de avond wel eens mee als The Final Countdown of Eye of the Tiger door de boxen knalt, maar op het moment dat er enige ingestudeerde pasjes bij komen kijken, moeten we noodgedwongen afhaken. The Hucklebuck (de oude versie) lukt nog net, maar we breken er al heel ons leven ons hoofd over wanneer je bij In Zaire nu precies de draai moet maken.

Dat alles is geen probleem voor de jonge danseres Céleste, die samen met de rest van de Magical Five probeert om een plaatsje in de spotlights te verdienen. Als de groep de kans krijgt om mee te spelen in de clip van de opkomende band Urban Gang, halen ze het onderste uit de kan om zichzelf te bewijzen. Alleen jammer dat de zanger geen fan is van de ambitieuze Céleste...

Net zoals in het eerste deel weet scenariste Isabelle Bottier perfect de psyche van de jonge tieners te vatten en beschrijft ze mooi het beperkte kringetje waarin de gemiddelde jongeling noodgedwongen rondhangt: beukend op de deur van de volwassenheid, maar in se nog lang niet klaar voor de grotemensenwereld.

De blitse tekeningen en enerverende mise-en-scène van het duo Fez & Darko brengen de dansscènes echt tot leven en zullen zeker in de smaak vallen van de jonge doelgroep.

En wij? Wij zullen op het volgende feestje weer graag onze rol van muurbloempje opnemen! Totdat de dj Europe en Survivor draait natuurlijk...

MARIO STABEL

* © Ultravox (1984)

Reeks
Dans met Mij
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
drama
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 8,95
Terug naar overzicht