Star Wars: Darth Maul 1-2

Tekenaar(s)
Luke Ross
Scenarist(en)
Cullen Bunn
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum
november 2017

Haat en dorst naar bloed is zelden goed

Nadat hij Qui-Gon Jinn doodde, werd Darth Maul in The Phantom Menace in tweeën geregen door Obi Wan Kenobi's laserzwaard. Toch blijft Darth Maul een erg geliefde slechterik uit de Star Wars-franchise die tientallen cosplayers ook op ComiCons in de Lage Landen naspelen. In dit tweeluik komen we te weten hoe Darth Mauls jacht op de Jedi begon en wie het eerste slachtoffer was dat hij kruiste op zijn bloeddorstige moordpad.

Samen met enkele premiejagers ging de getatoeëerde Dathomiriaan naar Xev Xrexus' feestje om daar een Jedi-padawan te gappen op de plaatselijke veiling. Hoewel Darth Maul niet de hoogste bieder bleek, kon hij haar toch met behulp van 'een beetje' geweld meenemen op zijn schip. Ze luistert naar de naam Eldra Kaitis en ze lijkt weldra een gevecht aan te gaan zodat Darth Maul kan beginnen aan zijn opdracht om de Jedi-orde omver te werpen.

De monsters en andere wezens uit het universum zijn tot in de puntjes uitgewerkt, maar ook de manier van vertelling doet zeker niet onder voor de tekeningen. Dankzij de beknopte en directe manier van Darth Mauls vertelling voelen we zijn bloeddorst en ongeduld groter worden naargelang het verhaal vordert. Wat dat betreft is het vertelperspectief een uitstekende keuze.

Eigenlijk vinden we het jammer dat Darth Maul maar een kort leven leidde in de Star Wars-reeks, want hij was een van onze favoriete schurken. Die duivelse ogen en kleuren bezorgden destijds heel wat kinderen enge dromen, maar voor ons bleek hij de perfecte nieuwe slechterik nadat we een dertigtal jaren eerder te maken kregen met een van de godfathers van de superschurken!

SEPPE COOLS

Reeks
Star Wars: Darth Maul
Deel
1-2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
compleet tweeluik