Marvels 3-4

Tekenaar(s)
Alex Ross
Scenarist(en)
Kurt Busiek
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum
november 2018

Grafisch genieten

De met twee Eisner Awards bekroonde miniserie Marvels vertelt het verhaal van de freelancejournalist Phil Sheldon. De Marvel-helden beleven hun eerste avonturen, de X-mannen zijn nog jong, de Fantastic Four net getrouwd en Peter Parker heeft nog een relatie met Gwen Stacy. Allemaal gebeurtenissen die het recent overleden Marvel-icoon Stan Lee (mee) heeft bedacht.

Op de achtergrond van deze historische Marvel-gebeurtenissen werkt Sheldon aan zijn fotoboek en merkt dat de bevolking anders tegen superhelden aankijkt. Hij mist steeds meer het respect en vindt uiteindelijk zijn roeping in het steunen van Spider-Man om zo een tegengeluid te laten klinken tegen de hetze van uitgever J. Jonah Jameson. Zijn eerste daad is het zuiveren van Spider-Man's blaam rondom de dood van inspecteur George Stacy. Net wanneer hij hulp zal krijgen van diens dochter Gwen ziet hij dat ze ontvoerd wordt door de Green Goblin. Iedere Spider-Man fan weet hoe dramatisch het met haar zal aflopen, maar de tweeberoemde bladzijden waarop rastalent Alex Ross dit in beeld brengt, blijft indrukwekkend. Even indrukwekkend zijn de paginagrote afbeeldingen van de planeteneter Galactus die in New York de strijd aangaat met de Fantastic Four en zijn voormalige helper Norin Radd, beter bekend als de Silver Surfer. Wanneer Phil Sheldon met pensioen wil gaan, wordt er een laatste foto gemaakt met hem, zijn vrouw en de jonge krantenbezorger Danny Ketch. Dit is wederom een feit dat schrijver Kurt Busiek zijn klassiekers goed kent, Danny Ketch zal vele jaren later de demonische superheld Ghost Rider worden.

De eerste schreden van Dark Dragon Books op het Marvel-front bevallen ons erg goed. In januari pakken ze door met Civil War en weer een betaalbare softcoveruitgave. Ga zo door.

DAI HEINEN

Reeks
Marvels
Deel
3-4
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
comic
superheld
Extra
laatste delen