Terug naar overzicht

Leonard Cohen: On a Wire

Tekenaar(s)
Philippe Girard
Scenarist(en)
Philippe Girard
Uitgeverij
Concerto Books
Verschijningsdatum

Getormenteerde levensweg

De Canadese singer-songwriter Leonard Cohen begon zijn carrière aanvankelijk als dichter/schrijver. De man werd wereldberoemd met de songs Suzanne en Halleluja. Het leven van deze Joodse artiest ging echter niet over rozen. Drank, drugs en vrouwen horen nu eenmaal bij de muzikanten van de jaren 1960, 1970 en 1980 en Leonard was daar zeker geen uitzondering op.

De Canadese schrijver en tekenaar Philippe Girard besloot om de levensweg van de getormenteerde Cohen in een graphic novel te gieten. Hij vertrekt hierbij vanuit het oogpunt van de zanger die naast zijn sterfbed (Cohen stierf na een val uit zijn bed) zijn levenswandel overloopt. Girard doet dat heel gedetailleerd: Cohens carrière, liefdesleven, jeugd, depressies, alles komt aan bod zodat je als lezer een perfect beeld krijgt van wie hij was.

Hoewel deze getekende biografie voor de Nederlandstalige lezer een eerste kennismaking is met Girard, is de in 1971 geboren tekenaar niet aan zijn proefstuk toe. De tekeningen ogen fris en hij gebruikt heel veel pastelkleuren en eenvoudige lijnen. Daarmee weet hij de gevoelens van Cohen voortreffelijk over te brengen in de diverse periodes die het leven van deze charismatische persoonlijkheid tekenden.

PETER ROTTHIER

Reeks
Leonard Cohen
Pagina's
120
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
biografie
Extra
One-shot
Prijs
€ 22,99
Terug naar overzicht