De Man die Chris Kyle Doodde - Een Amerikaanse Legende 1

Tekenaar(s)
Brüno
Scenarist(en)
Fabien Nury
Uitgeverij
Uitgeverij HUM!
Verschijningsdatum

Geen gemiste kans

De Amerikaanse sluipschutter Chris Kyle was een levende legende in het Amerikaanse leger. Mede dankzij zijn vier zendingen naar Irak en de honderdzestig officiële kills die hij daar liet optekenen, werd hij een gelauwerde Navy Seal die in hoog aanzien stond bij zijn collega’s. Zijn levensverhaal vormt het uitgangspunt voor de film American Sniper, geregisseerd door een ander soort legende, namelijk die van het witte doek, de onverslijtbare Clint Eastwood. Aan het einde van de film zien we hoe Chris Kyle met iemand afspreekt die ervoor zal zorgen dat zijn verhaal een onvoorzien, triest einde zal krijgen. De Man die Chris Kyle Doodde vertelt deels het verhaal dat we in de film American Sniper niet hebben gezien: dat van de in vele opzichten mislukte Eddie Ray Routh, een verslaafde loser pur sang. Routh heeft ook in het leger gediend, maar was veel minder heldhaftig en nog minder beroemd dan zijn grote voorbeeld Chris Kyle. Toch haalde hij de geschiedenisboeken als de man die Chris Kyle doodde.

De auteurs Fabien Nury en Brüno vertellen hierover in een meer dan geslaagd verhaal. Dit is het eerste deel van een tweeluik en als het tweede deel net zo goed is als het eerste dan heeft Uitgeverij HUM! hiermee een goede zet gedaan. Het verhaal leest prima en is logisch opgebouwd. De tekeningen van Brüno, die duidelijk een eigen stijl heeft, passen ook voortreffelijk bij het verhaal.

Als je de film hebt gezien, zal dit verhaal je zeker bevallen. Maar ook zonder filmervaring is dit een zeer degelijke uitgave. Knap van Uitgeverij HUM! dat ze de rechten hebben weten te verkrijgen. Voor Dargaud, die de strip in het Frans wel als een one-shot uitgaf, is dit een gemiste kans... iets wat Chris Kyle zeker niet was overkomen.

DAI HEINEN

Reeks
De Man die Chris Kyle Doodde - Een Amerikaanse Legende
Deel
1
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
thriller
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
€ 19,95