Het Geheim van de Witte Wolvin 1: De Ring

Tekenaar(s)
Raka
Scenarist(en)
Christophe Lylian
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Fantasy met een hoofdletter F

Het zit de jonge Aléa niet mee: het weesmeisje wordt uitgespuwd door de gemeenschap en heeft moeite om haar plaatsje in de maatschappij op te eisen. Enkele toevallige ontmoetingen weten haar gelukkig op het juiste spoor te zetten en pushen haar richting een mysterieuze queeste. Ook Imala is een buitenbeentje: door haar witte vacht wordt ze uit haar roedel gestoten en gaat ze noodgedwongen als lone wolf op avontuur. Het staat dan ook in de scenariosterren geschreven dat beide outcasts een lotsbestemming delen die ze samen tot een goed einde zullen moeten brengen.

Scenarist Christophe Lylian herwerkte de populaire romanreeks La Moïra van Henri Lœvenbruck tot een toffe jeugdstrip. We haakten bijna af na de wat chaotische proloog, maar werden dan toch meegesleept in het minutieus opgebouwde fantasyavontuur. Een degelijke verhaallijn, hoofdpersonages die de nodige sympathie opwekken, aaibare sidekicks: dit album heeft het allemaal. Tekenares van dienst is de Italiaanse Raka, die — na enkele (web)publicaties in eigen beheer — opgepikt werd door Glénat voor deze stripreeks.

Daedalus’ jeugdimprint Diedeldus heeft met deze Het Geheim van de Witte Wolvin alweer een sterke strip te pakken die volgens ons mooi kan aanslaan bij de hap-slik-weg Fortnight-generatie. Als de stekker nu even uit de console gaat...

MARIO STABEL

Reeks
Het Geheim van de Witte Wolvin
Deel
1
Gebaseerd op
de roman van Henri Lœvenbruck
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
fantasy
jeugd