Jack Wolfgang 1-2

1. Daar Heb Je de Wolf - 2. De Vredesduif

Tekenaar(s)
Henri Reculé
Scenarist(en)
Stephen Desberg
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum
november 2018

Een wolf in mannenkleren

Zijn naam is Wolfgang, Jack Wolfgang... Wolfman, culinair journalist, notoir rokkenjager en... goedgetraind CIA-agent. In zijn eerste opdracht moet hij op zoek naar het goed bewaarde geheim achter de megatofu, hét supervoedingsproduct dat ervoor heeft gezorgd dat mens en dier netjes naast elkaar kunnen leven, zonder dat de één een ribstuk uit de andere wil bijten. In de loop van het avontuur krijgt onze protagonist de hulp van de bevallige juffrouw Lavaux, een pantervrouw die niet gewend is zonder handschoenen aangepakt te worden en ook in latere delen nog Wolfgangs pad zal kruisen. Zijn tweede opdracht draait rond de moorden op verschillende kandidaat-Nobelprijswinnaars. En wat zou de grote baas van Flix Deliveries, de wereldwijde pakjesdienst en Amazon-kloon ermee te maken hebben?

Jack Wolfgang is een manwolf zonder complexen die weinig scrupuleus recht op zijn doel afgaat. Zo deed hij ons nogal denken aan de 'ouwe' James Bond voor men hem een gekraakt verleden toedichtte en hij nog volledig incorrect de wetten van de #metoo aan zijn handgemaakte John Lobbs kon vegen. Hij doorkruist de meest exotische hoeken van de aardbol en moet de schone deernes van zich afschudden. Steeds een gentleman, steeds klaar om een spitante oneliner te spuien.

De tandem Henri Reculé en Stephen Desberg verzet geen bakens, maar geeft een frisse kijk op een genre dat al zo vaak dood is verklaard. Desbergs invloeden zijn duidelijk: Bond dus, maar ook recente tv-series als True Blood of Zoo boden blijkbaar de nodige inspiratie. En het is weer even geleden dat we Reculé met zoveel plezier zijn pagina's hebben zien vullen. Deze keer overtuigt hij niet alleen met zijn decors, maar ook zijn menselijke en beestige personages zijn meer dan geslaagd. Het lijkt ons niet gemakkelijk om dierenkoppen de juiste expressie mee te geven zonder dat het karikaturaal wordt, maar Reculé doet dit met verve.

En zo is deze Jack Wolfgang heel gracieus in het gat gesprongen dat ene Blacksad tot nader order (het blijft lang wachten op een nieuw album) heeft achtergelaten. Weggegaan is plaats vergaan?

MARIO STABEL

Reeks
Jack Wolfgang
Deel
1-2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
detective
drama
thriller
Extra
deel 1 en 2 van driedelige reeks