Thracië 1: Lupi, Fratres, Amantes

Tekenaar(s)
Andrea Celestini
Scenarist(en)
Francesco Trifogli
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Een harde Alex

Strips over het oude Rome blijven een populair tijdperk in de striparena. Alex loopt al vijfenzeventig jaar, Murena zette een nieuwe standaard neer en met De Adelaars van Rome zette Enrico Marini een nieuwe stap in de geschiedenisstrips na zijn De Schorpioen. Met Thracië zorgt uitgeverij Dark Dragon Books voor een nieuwe toevoeging in de al goedgevulde striprekken. Het eerste deel van dit drieluik vind ik echt de moeite waard qua verhaal en tekeningen. Prima keuze om dit te vertalen.

Het begint in het jaar 74 wanneer de Germaanse slaaf Cleio het speelvriendje is van de Romeinse Adriana. Hun vader Dominus is een Romeinse veldheer in ruste en wil liever niet terug naar de Romeinse hoofdstad. Zij krijgen bezoek van zijn broer Quintus. De ruzie die Quintus en Cleio krijgen, zal grote gevolgen hebben voor de jonge slaaf. Wanneer enkele jaren later de Vesuvius tot uitbarsting komt, zijn Cleio en Adriana gedwongen om te vluchten en arriveren ze bij de villa van Quintus. Deze heeft nog een rekening te vereffenen met Clei, terwijl Adriana een ander leven gaatleiden. Ze trouwt met een Romeinse edelman en begeeft zich in de betere kringen aan het hof. Veel vrouwen zoeken daar ontspanning tussen de benen van de knappe lichamen van de gladiatoren. Op een dag bezoekt Adriana een gladiatorengevecht en dan komen de vele herinneringen uit haar jeugd weer naar boven.

Het verhaal leest lekker weg zonder onnodige uitweidingen en aan het einde ben je benieuwd naar het volgende deel. De tekeningen zijn realistisch en passen ook bij het verhaal.

Trek de toga en sandalen maar aan en begeef je naar het strippantheon!

DAI HEINEN

Reeks
Thracië
Deel
1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 24,95