Terug naar overzicht

Lonesome 3: Bloedbanden

Tekenaar(s)
Yves Swolfs
Scenarist(en)
Yves Swolfs
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

Durango in New York

De vorige keer noemden we de naamloze killer die de hoofdrol speelt in Lonesome al de neef van Durango en ook dit album gaat die vergelijking goed op. Een duel tussen beide westerngiganten van Yves Swolfs zou een groot spektakel zijn, alleen al vanwege de grafische kwaliteiten van hun schepper. Yves Swolfs toont aan een van de beste tekenaars van dit moment te zijn en zijn westernstrips vinden wij van een zeer hoog niveau. De tekeningen ademen sfeer uit en de warme inkleuring door zijn vrouw vormt de kers op de striptaart.

Eenmaal aangekomen in New York zet onze hoofdrolspeler zonder naam zijn zoektocht naar senator Dawson verder, maar hij is niet de enige die op zoek naar hem is. Eenmaal op het juiste spoor wacht hem een gewelddadige confrontatie met grote gevolgen. Wat volgt is een kort, meer dramatisch verteld intermezzo waarna richting het einde de kogels je weer spreekwoordelijk om de oren vliegen. Het komende deel zou het laatste deel van Lonesome zijn, al kunnen het ook nog vijf delen worden. Mocht deze planning worden aangehouden, dan zijn er maar weinig vier- of vijfdelige reeksen zo goed als Lonesome. Door zijn gave om mensen te lezen wanneer hij ze aanraakt, geeft Swolfs zijn hoofdpersoon een meer menselijk karakter. En zijn voornaam kom je ook nog te weten.

Dit jaar verschijnt ook nog een nieuw deel van Swolfs' anders westernheld, Durango. Tekenaar van dienst is Iko, bekend van de steengoede fantasyreeks Duisternis.

DAI HEINEN 

Reeks
Lonesome
Deel
3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Prijs
softcover
€ 8,99
hardcover
€ 16,95
Terug naar overzicht