Druuna - Het Begin 1: Hoop

Tekenaar(s)
Eon
Scenarist(en)
Alessio Schreiner
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Druuna-kerstboom

De Italiaanse tekenaar Paolo Eleuteri Serpieri staat vooral bekend om zijn werk over de knappe en rondborstige Druuna. Zij is een avontuurlijke en schaars geklede brunette die in een afgelegen sciencefictionwereld bijzondere avonturen beleeft. De eerste acht albums zijn in het verleden bij verschillende uitgeverijen verschenen en enkele jaren geleden heeft Dark Dragon Books deze opnieuw uitgegeven in enkele fraai verzorgde bundelingen. De 78-jarige Serpieri werkt aan een vervolgverhaal, maar onbekend is wanneer dat gaat verschijnen. Om de schare fans van Druuna niet te lang laten wachten heeft Serpieri zijn zegen gegeven aan een driedelig spin-offverhaal dat zich afspeelt vóór het eerste deel, Morbus Gravis. Dat betekende in 1985 de start was voor een reeks waarvan in totaal meer dan 1 miljoen exemplaren zijn verkocht, vertaald in twaalf talen.

Commercieel gezien ligt een spin-off dan voor de hand. In handen van scenarist Alessio Schreiner bewijst Druuna opnieuw de tand des tijds goed te hebben doorstaan. De grootste uitdaging bestond erin een waardig opvolger voor Serpieri te zoeken. De Italiaanse tekenaar Eon toont aan de stijl van Serpieri goed te beheersen en presenteert zichzelf als zo'n waardig opvolger. Eerder dit jaar is bij uitgeverij Daedalus het eerste deel van zijn Karolus Magnus verschenen. Daar waren we al onder de indruk van het grafische werk van Eon en nu toont hij opnieuw zijn kwaliteiten aan.

Het verhaal over het begin van Druuna is getiteld Hoop en dat dekt ook de lading. Hoop voor de lezers, hoop voor het creatieve team en hoop voor de uitgeverij op meer Druuna. Het verhaal heeft meer om het lijf dan de outfit van de heldin en speelt zich af in de grote verlaten stad die we al kennen uit eerdere avonturen. Samen met haar vriend Kartes gaat ze op zoek naar een betere en veilige omgeving. Onderweg worden ze geconfronteerd met gemuteerde wezens, een onderzoeker en bewakers die met Druuna dingen willen doen die we kennen uit eerdere albums.

Ook de nieuwe tekenaar Eon brengt de seks expliciet in beeld. Als je een voorkeur hebt voor sciencefiction en een portie bloot dan is Druuna zeker jouw ding. Voor de luxe is een dossier toegevoegd, bestaande uit de nodige schetsen en maken er een geslaagd cadeau voor onder de kerstboom van.

DAI HEINEN

Reeks
Druuna
Deel
1
Pagina's
64 (hardcover) • 96 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
drama
erotiek
sciencefiction
thriller
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
hardcover
€ 24,95
luxe met andere cover en dossier
€ 49,95