Zoé Carrington 1

Tekenaar(s)
Jim
Scenarist(en)
Jim
Uitgeverij
Saga Uitgaven
Verschijningsdatum

De nieuwe jeugdliefde

Echte vriendschappen ontstaan in de studententijd, is een levenswijsheid die velen van ons wel vaker gehoord zullen hebben. Dat geldt ook voor het trio JP Eisenstein, Rothenberg en Simon Ballender. Als jonge ambitieuze studenten uit Frankrijk gaan ze naar Londen om economie te dstuderen en carrière te maken in de financiële sector. Ze genieten veel van het leven wat de studieresultaten niet ten goede komt. Gedesillusioneerd trekken ze zich terug in de realiteit van het werkende leven. JP Eisenstein wordt ambulancier, Rotenberg straatartiest en Simon beheerder van kleine familievermogens. Hun meest blijvende herinnering aan de jaren in Londen is de knappe Zoé Carrington. Simon heeft een korte en onstuimige relatie met haar gehad waarbij de hormonen regeerden op de meest uiteenlopende locaties. Zo snel ze in zijn leven kwam, vertrok ze ook weer. Aangetrokken door haar nieuwe liefde, Leo, liet ze Simon alleen met zijn herinneringen aan haar. De jaren daarna heeft hij de ware liefde nog niet weten te vinden en zijn welgestelde familie vraagt zich steeds vaker af of Simon wel interesse in vrouwen heeft. Om zijn moeder te choqueren, neemt hij op een recent bezoek zelfs de prostituee Camilla mee. Enkele jaren later worden de drie vrienden door Zoé gebeld of ze naar het verjaardagsfeest van Leo willen komen. Tijd voor een feest der herinnering van de mooie en onstuimige Londense periode. Simon neemt Camilla mee omdat hij denkt dat zij en Rothenberg goed bij elkaar passen. Voor de schwung in het verhaal is dat een goede keuze. Eenmaal in Londen aangekomen, ontmoet Simon zijn jeugdliefde weer. Maar wat is er met Leo gebeurd?

Dit begin van het tweeluik Zoé Carrington is een vergelijkbaar verhaal als Een Nacht in Rome, met jeugdliefdes die een blijvende indruk hebben nagelaten. Toch verrast Jim ons weer. Hij speelde al jarenlang met het verhaal, maar kwam er niet mee verder. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een geslaagde vertelling is. Er zijn meer personages met diepgang en vooral de toevoeging van Camilla zorgt voor vrolijkheid in het verhaal. Grafisch is Jim een zeer getalenteerde tekenaar. De hulp van Rémi Torregrossa voor de decors is een goede keuze.

Het verhaal begint met een citaat van de Franse schrijver Victor Hugo dat perfect aansluit bij de gevoelens die velen van ons zullen herkennen: “En dan zijn er de mensen die je ontmoet, die je nauwelijks kent, die een woord zeggen, een zin, je een minuut, een halfuur geven en de loop van je leven veranderen.”

DAI HEINEN

Reeks
Zoé Carrington
Deel
1
Pagina's
96
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
drama
humor
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
hardcover
€ 25,95
luxe met linnen rug, gesigneerde ex libris en een andere cover (250 exemplaren)
€ 65,00