3 Maagden 1: Dyane

Tekenaar(s)
Jean-Louis Boccar
Scenarist(en)
Sylaire
Uitgeverij
Glénat
Verschijningsdatum
december 2002

De natte droom van Tettenman

Omdat Yslaire enkele pagina’s opnieuw wil inkleuren, laat het nieuwe deel van Samber nog even op zich wachten. Maar om de kindjes zoet te houden, gooit hij onder het anagram Sylaire alvast 3 Maagden op de markt (en daarmee bedoelen we niet dat hij nu in de vrouwenhandel carrière maakt). Het tekenwerk laat hij over aan Jean-Louis Boccar, een man die al vele watertjes heeft doorzwommen, van muziekclips tot BV-strips over Kim KayZohra & Pat en De Rode Duivels.

Atena, Shi en Dyane zijn drie vrouwen die kunstmatig verwekt werden, met als doel hen een ruimtemissie naar Jupiter te laten ondernemen. Ze moeten daar een verdwenen voorganger, de Jupiter Lander 1, zoeken en eventueel diens werk verder zetten. Het verhaal begint wanneer hun schip de planeet nadert. Ze worden uit hun kunstmatige slaap gewekt, maar dan beginnen de problemen. Frank en Igor, twee mannen die ook aan boord zijn, bezweken aan een overdosis Hgl (het product dat zorgt voor een sterk vertraagde veroudering). Alleen de drie vrouwen blijven dus over, ervan overtuigd dat ze alledrie maagd zullen blijven. Tot Dyane last krijgt van braakneigingen en drie maanden later een opvallend ronder buikje vertoont. De spanningen tussen de drie vrouwen lopen mede daardoor hoog op, tot ze even later botsen op aanwijzingen dat ze in de buurt van wrakstukken van de Jupiter Lander 1 zijn gekomen. In de daarop volgende storm wordt hun ruimteschip beschadigd en wordt Shi door Atena in de giftige atmosfeer van Jupiter gestuurd, om het lek te herstellen. Een giftige atmosfeer waarin ook nog eens ontzettend hoge windsnelheden heersen...

Vergeet gerust de BV-quatsch van Boccar, want hoewel het kapsel van Dyane misschien nog aan zangeres/actrice Kim Kay doet denken, laat hij zich in dit album van een geheel andere kant zien. Met de computer gefabriceerde tekeningen die toch warmte uitstralen en met de creatieve inbreng van Yslaire die een degelijk verhaal weet te vertellen... In afwachting van Samber deel 5 een ideaal zoethoudertje.

PETER D'HERDT

Reeks
3 Maagden
Deel
1
Pagina's
56
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
deel 1 van tweeluik