Spider-Man 5-6: De Laatste Snik

Tekenaar(s)
Terry Dodson
Rachel Dodson
Scenarist(en)
Mark Millar
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum
augustus 2020

Confrontatie

Behalve de rechten op de Marvel-uitgaven is het uitgeverij Dark Dragon Books ook gelukt om vertaalrechten op de DC-catalogus te verkrijgen. Een knappe prestatie en de uitgeverij heeft al aangekondigd dat ze alleen afgeronde verhaallijnen zullen uitbrengen. Daarmee voorkomen ze in de valkuil te trappen van langlopende reeksen die regelmatig weer opnieuw beginnen en de lezer in het Nederlands met half afgewerkte reeksen laat zitten. De eerste aankondigingen van Batman stemmen tot grote tevredenheid, maar gelukkig vergeten ze ook Spider-Man niet.

De zesdelige verhaallijn over de snode plannen van de Green Goblin leidt tot een confrontatie met zeer veel tegenstanders en Spider-Man moet ook nog Mary-Jane redden terwijl de tijd voor tante May tikt. Spider-Man heeft de tijd om Scorpion, die de nieuwe Venom is geworden, te achtervolgen en Norman Osborne annex de Green Goblin gaat op jacht naar Mary Jane. Docter Octopus doet ook nog mee, maar hij heeft weer andere bedoelingen. Schrijver Mark Millar heeft goed nagedacht over de verhaallijn en laat ook geen losse eindjes achter.

Deze laatste twee delen zijn prima te volgen en hopelijk weten nieuwe lezers deze ook te waarderen. De grote confrontatie met onder andere Lizzard, Hydroman, Vulture, Elektro, Shocker, Sandman, Chameleon is van redelijk korte duur. Het gastoptreden van Captain America, Iron Man, Daredevil en de Fantastic Four duurt nog korter, maar het is aangenaam om ze weer eens terug te zien.

Dit jaar verschijnt ook nog in drie delen Spider-Man Lifestory, een uitgave waar wij zeker naar uitkijken. Alleen al vanwege het uitgangspunt dat Spider-Man ouder wordt en niet voor eeuwig jong blijft zoals in de reguliere serie.

DAI HEINEN

Reeks
Spider-Man
Deel
5-6
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
comic
superheld
Extra
laatste delen