Elly de Olifant: Mamma! Waar Ben Je?

Tekenaar(s)
Willem Ritstier
Scenarist(en)
Willem Ritstier
Uitgeverij
Menlu
Verschijningsdatum

The butterfly effect

Een snelle blik op zijn œuvre laat zien dat Willem Ritstier (klik hier voor zijn blog) van vele markten thuis is, zowel als tekenaar als scenarist. Hij wisselt humoristisch werk af met serieuzere stuff en is tussendoor ook niet vies van een hardboiled detectivestrip. Daarnaast is hij dan ook nog eens actief als ontwerper van wenskaarten en kalenders. Dat hij zich ooit nog aan een prentenboek voor peuters zou wagen, is dan ook niet echt een complete verrassing te noemen. Hij gaat hier nu volle bak voor een kort dierenverhaaltje met Elly, een schattige olifant, in de hoofdrol.

Als Elly achter een vlinder aanholt, raakt ze haar mama kwijt. Gelukkig zijn er wel wat beestjes die het jonge olifantje terug op het juiste spoor willen zetten. Dit verlorenloopthema is natuurlijk niet nieuw: Chris Haughton won er met zijn Mama Kwijt in 2012 ooit nog de trofee van Prentenboek van het jaar mee.

Ritstiers olifantje is in elk geval een meer dan geslaagd figuurtje en we kunnen ons voorstellen dat een driejarige uk hier ongelooflijk veel lol aan zal beleven. Ons deed het nog eens terugdenken aan de punkversie van het kinderliedje Nelly the Elephant door The Toy Dolls, en dat hebben we net nog eens door de boxen laten knallen... Een win-win dus!

MARIO STABEL

Reeks
Elly de Olifant
Pagina's
24
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
jeugd
Extra
prentenboek
Prijs
€ 11,99