Terug naar overzicht

Blackbeard 2: Mijn Dood Is Zoet

Tekenaar(s)
Jean-Yves Delitte
Scenarist(en)
Jean-Yves Delitte
Uitgeverij
Glénat
Verschijningsdatum

Ahoy voor de liefhebbers

Londen, 1721. Nog steeds luisterend in de kerker van een gevangene, tekent de in piraterij geboeide Daniel Defoe het verhaal op van een bemanningslid van de vermaarde piraat Blackbeard. Deze laatste sleept een onzalige reputatie met zich mee nadat de bemanning van een gekaapt schip zomaar werd uitgeroeid. Blackbeard is een van de laatste in de Caraïben opererende piraten en voert een eigen agenda, waarbij de aanval op het Caraïbische Charles Town en een ontvoering tegen losgeld past in de enscenering om een schat te bemachtigen. Maar hij vangt bot. Bovendien loopt hij met zijn schip, de Queen Anne's Revenge, vast op een zandbank nabij Zuid-Carolina. Hij zal aan land hulp moeten zoeken. Ondertussen zit de Royal Navy 'm op de hielen met als enig doel hem te klissen en te executeren.

Jean-Yves Delitte (De Grote Zeeslagen) voelt zich als een vis in het water als hij maritieme verhalen kan schrijven en tekenen. Ook in dit complete tweeluik staan weer prachtige dubbelpagina's met in detail uitgewerkte schepen als rustpunten in een meeslepende vertelling. Het piratengenre blijft hip. De aanpak van Delitte sluit aan bij die hergeboorte met een zwart randje, hier nog eens benadrukt door de vele pagina's op een versterkende zwarte bladspiegel.

Hier spelen geen eenzijdig goede of slechte personages in mee. Op dat gebied blijft Delitte oppervlakkig waardoor het inlevingsvermogen overboord is gegooid. Delitte mikt veeleer op sfeerschepping, historische situering, het vertellen van een an sich eenvoudige intrige en het uitspelen van vuile streken, met een knipoog op 't eind. Een ahoy voor de liefhebbers.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Blackbeard
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
piraat
Extra
slot van tweeluik
Terug naar overzicht