Orwell

Tekenaar(s)
Sébastien Verdier
Scenarist(en)
Pierre Christin
Uitgeverij
Concerto Books
Verschijningsdatum
november 2024

1984 en Animal Farm, de twee belangrijkste romans van George Orwell (1903-1950), zijn vele malen verstript en verfilmd of hebben inspiratie geboden voor tv-reeksen en zelfs het tv-programma Big Brother. Nu is hij zelf het hoofdpersonage in een biografie in stripvorm.

"Het bekendste werk van de Britse schrijver George Orwell, 1984, en de vooruitziende visie die het bevat op een samenleving die wordt geregeerd door Big Brother, dateert al bijna zeventig jaar van vóór de voortdurende monitoring van mensen en gegevens waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Maar zijn leven was net zo fascinerend en toekomstgericht als zijn boeken. Orwell studeerde in Eton, sloot zich aan bij de politie in Birma, vocht in de Spaanse Burgeroorlog, verzette zich fel tegen het stalinisme en woonde in de sloppenwijken van Londen terwijl hij werkte als journalist.

Pierre Christin kennen we van zijn succesreeks Ravian. Geïnspireerd door onderzoek naar de communistische regimes in de wereld, produceerde hij vervolgens graphic novels als De Onbestaanbare Stad, De Falangisten van de Zwarte Orde en De Jacht.

Sébastien Verdier, volgens eigen zeggen verslaafd aan graphic novels sinds zijn studententijd, publiceerde in 2004 zijn eerste boek, Ultimate Agency, op tekst van François Corteggiani. Zijn samenwerkingen omvatten sindsdien werk met Didier Quella-Guyot, Éric Corbeyran (voor de conceptreeks Dierenriem) en Pierre Christin."

Reeks
Orwell
Pagina's
160
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
biografie
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 29,99