Terug naar overzicht

Jules Verne 1: Grootse Avonturen van een Kleine Schrijver

Tekenaar(s)
Daniel van den Broek
Scenarist(en)
Robbert Damen
Uitgeverij
Menlu
Verschijningsdatum

De nog piepjonge uitgeverij Menlu begint geleidelijk aan een fonds op te bouwen. In het najaar verwachten we de vertaling van de Amerikaanse comicreeks Stray Dogs onder de titel Bastaards, uitgegeven als een klepper van 152 pagina's. Uit het Vlaams-Nederlandse stripmaandblad MaXiX vist het de jeugdreeks Jules Verne op, met korte avonturen van de bekende Franse schrijver Jules Verne (1828-1905) toen hij nog een elfjarig jochie was. De auteurs zijn Daniel van den Broek en Robbert Damen, die samen al de gesmaakte albums Roar en Calamity Jane maakten, eveneens voor de jeugd bestemd.

Damen is tegenwoordig de scenarist van De Kronieken van Roodhaar, de spin-off van Storm en hij schrijft ook Prinses Simone en publiceerde in Tina, Eppo en Donald Duck. Hij is tevens de tekenaar en schrijver van de reeks Guardian. Van den Broek tekent al jaren mee aan de gagreeks Jan, Jans en de Kinderen voor Libelle en hij heeft ook de strip Dolfje Weerwolfje voor het gelijknamige maandblad op zijn naam. Met Turpin, Juttertje, Viktor & Frenky en het scenario voor Uuterwaerdt is de rest van zijn palmares samengevat.

Met hun versie van Jules Verne koppelen ze op een slimme manier elementen uit het rijkgevulde œuvre van de meesterverteller aan spannende en komische vertellingen. Ze hadden kunnen leiden naar avonturenromans als 20.000 Mijlen onder Zee, Reis om de Wereld in 80 Dagen of Naar het Middelpunt van de Aarde. Het eerste album bevat de drie korte avonturen De Pompilius, De Droom en Het Geheimzinnige Eiland. Kort samengevat ontmoet de jonge Jules op de bodem van de oceaan zijn grote vrienden Kapitein Demo en Passieparvous, reist hij naar de maan en ontdekt hij een geheimzinnig eiland.

Reeks
Jules Verne
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
humor
jeugd
Extra
complete verhalen
Prijs
€ 19,99
Terug naar overzicht