Heksenkøts

Tekenaar(s)
Frank Smit
Scenarist(en)
Frank Smit
Uitgeverij
Reboot Comics
Verschijningsdatum
april 2024

Het albumdebuut van de Nederlandse striptekenaar Frank Smit verscheen al in 2007 met Koetje Boe, maar heel kleinschalig. Bij C-edition verscheen een bundeling van zijn strookstrips 80+. Hij publiceert voornamelijk in regionale kranten in Noord-Holland. Reboot Comics probeert hem met Heksenkøts wat nadrukkelijker te profileren als een komisch talent.

Het album verschijnt in drie edities: een softcover van 48 pagina's met een boekenlegger (10,95 euro), een hardcover van 52 pagina's inclusief dossier en twee boekenleggers (24,95 euro) en een beurseditie van 44,95 euro met dezelfde eigenschappen en extra's als de gewone hardcover, een extra A5-ex libris en een sticker.

"Hét meest humoristische album van begin 2024 in een stijl die doet denken aan Hein de Kort, maar ook aan The wizard of Id (De Tovenaar van Fop)!  De inquisitie regeert met harde hand! De heksenjacht is geopend en helemaal als inquisiteur Tabernakel de verleidelijke Zweedse Agnetha ontmoet. Zij zet zijn wereld op zijn kop! Want telkens als hij haar — samen met zijn trouwe beul — dwingt te bekennen, gebeurt er iets wat Tabernakel niet eens kan vermoeden in zijn ergste nachtmerries. Hiermee breekt een van de donkerste jaren aan die de middeleeuwen hebben gekend! Dit tijdvak staat nu bekend als de beruchte Heksenkøts-periode."

Reeks
Heksenkøts
Pagina's
48 (softcover) • 52 (luxe)
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
humor
Extra
gags
Prijs
softcover met boekenlegger
€ 10,95
hardcover met dossier en 2 boekenleggers
€ 24,95
hardcover met dossier, 2 boekenleggers, A5-ex libris en sticker
€ 44,95