Terug naar overzicht

Bardo 1: Stolp

Tekenaar(s)
Wojciech Stefaniec
Scenarist(en)
Daniel Odija
Uitgeverij
Scratch Books
Verschijningsdatum
winter 2022

Bardo is een "futuristisch, anti-utopiaans, experimenteel detectiveverhaal" door het Poolse duo Wojciech Stefaniec en Daniel Odija. Er zijn vier delen van gepland.

"In Bardo, de stad van het ‘eindeloze’, vond een stille catastrofe plaats. De vegetatie stierf, de laatste diersoorten begonnen te verdwijnen. Chemische pillen hebben voedsel vervangen. De bewoners werden besmet door de vloek van onvruchtbaarheid. Bestaat er een kans dat het leven zal overleven ondanks de biologische ontbinding van alle organismen?

Wojciech Stefaniec is een kleur- en contourspecialist — de werelden die hij bouwt worden gekenmerkt door buitengewone plasticiteit, en Stolp is een werk waarin hij als nooit tevoren zijn fantasie de vrije loop laat.

Tot nu toe wordt Daniel Odija in verband gebracht met door en door realistische romans over problemen met politieke transformatie. Stolp wijkt radicaal af van dit onderwerp. Reeds twee keer genomineerd voor de Nike Literary Award, is Odija een van de belangrijkste Poolse stripmakers.

Reeks
Bardo
Deel
1
Pagina's
244
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
detective
drama
sciencefiction
Extra
deel 1 van vierluik
Prijs
€ 29,95
Terug naar overzicht