Altor: integrale uitgave 1-2 (collector pack)

Integraal 1: 1. De Kracht van het Kristal - 2. Op het Eiland van de Eenhoorn - 3. Het Geheim van Aurelys / Integraal 2: 4. De Onsterfelijken van Shinkara - 5. De Krachtmeesters - 6. De Wegen van de Tijd - 7. De Avonturiers van het Witte Gat

Tekenaar(s)
Marc Bati
Scenarist(en)
Mœbius
Marc Bati
Uitgeverij
Arboris
Verschijningsdatum
2024

"Bij hun speurtocht naar een mythische sterrenfee openen de magiër Apildom en zijn vriend, de elf Altor, per ongeluk de toegangspoort tot hun wereld, waardoor een kwaadaardig wezen, de Zwarte Ster, hun wereld kan binnendringen. Lorcan, afgezant van de galactische confederatie, en Aurelys, een jonge vrouw die haar geheugen kwijt is en over vreemde krachten beschikt, gaan Altor helpen bij zijn poging de plannen van het duistere wezen te dwarsbomen. Na de queeste van het grote kristal vertrekt Altor van Nieuwe Aarde om een opleiding te gaan volgen bij de Galactische Confederatie. In dienst van deze organisatie voert hij een aantal gevaarlijke opdrachten uit, waarbij hij onder andere op een zieke plantplaneet en een naar onafhankelijkheid strevend sterrenstelsel terechtkomt, om tenslotte te maken te krijgen het mythische Witte Gat, waar de tijd zich volstrekt anders gedraagt dan gebruikelijk.

Deze reeks, die vanaf 1985 in samenwerking tussen Jean Giraud/Mœbius en Marc Bati tot stand kwam, vermengt op een zeer geslaagde manier fantasy à la Tolkien met new-age sf en snijdt een aantal ecologische thema’s aan die sindsdien alleen maar urgenter geworden zijn. De dossiers die deze uitgaves completeren, bevatten een rijk geïllustreerde inleiding van Marc Bati, een selectie schetsen en korte verhalen die nooit eerder zijn gepubliceerd.

Omdat de Altor-saga nu sinds ruim een jaar helemaal compleet is, biedt Arboris de complete serie (integraal 1 en 2) in een speciale set aan. Op die manier kan iedereen die de eerste verschijning gemist heeft, tegen een schappelijke prijs alsnog de beide delen aanschaffen. Als presentje stopt de uitgeverij bij deze set van twee integralen ook nog een mooie ex libris. De speciale setprijs bedraagt 44,95 euro in plaats van 69,90 euro."

Reeks
Altor
Deel
integraal 1-2
Pagina's
168 (deel 1) • 232 (deel 2)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
complete reeks met dossiers
Prijs
pakket met ex libris
€ 45,95