Terug naar overzicht

Verstripping De Wereld van Sofie bij Scratch Books

16 augustus 2022 Vooruitblikken

De Wereld van Sofie is een roman uit 1994 van de Noorse schrijver Jostein Gaarder die in meer dan vijftig talen vertaald raakte en in 1999 een Noorse filmbewerking kreeg. Alleen al in het Nederlands zijn we sinds 1996 aan de tweeënzeventigste druk van de roman. Via een spannende speurtocht van het meisje Sofie en een geheimzinnige briefschrijver vertelt de roman in wezen over de geschiedenis van de westerse filosofie, van de eerste Griekse filosofen tot de moderne tijd.

Nicoby, het pseudoniem van de Franse striptekenaar Nicolas Bidet, en scenarist Vincent Zabus bewerkten de oorspronkelijke roman naar een toegankelijke en lijvige strip die in het Nederlands in twee delen wordt uitgebracht door Scratch Books. Deel 1 telt 264 pagina's en verschijnt in oktober in hardcover. Deel 2 wordt in oktober 2023 verwacht.

Nicoby heeft een dertigtal strips op zijn naam. De Wereld van Sofie wordt zijn eerste vertaling in onze taal. Van Vincent Zabus verscheen in het Nederlands onder meer de start van de jeugdreeks Anna Knots (collectie Plukje bij Dupuis) en een biografische vertelling over René Magritte (Magritte: Een Surrealistische Kroniek bij Le Lombard).

Hieronder kan je enkele pagina's uit het album lezen.

Terug naar overzicht