Tweemaal S1ngle en een Meccano van Hanco Kolk

23 maart 2022 Vooruitblikken

En ineens verschijnen dit jaar vier albums van of met Hanco Kolk. Hieronder vind je een overzicht.

Eerstvolgend, in april, zullen we zijn bijdrage in Bestemming: Canada kunnen lezen. Het album, dat bij Scratch Books verschijnt, bundelt tien korte verhalen, tien biografieën van immigranten die naar Canada reisden. Kolk is een van de tien Nederlandse tekenaars die elk zo'n portret tekenden. Hier lees je meer info over Bestemming: Canada met voorsmaakjes van elke tekenaar.

In mei verschijnt bij De Harmonie Poppy, het vijfde verhaal in Kolks weergaloze reeks MeccanoBeauregardGillette en Schlager, de eerste drie albums, werden later opnieuw uitgegeven als het dikke De Eenzame Planeet toen het vierde verhaal, De Ruwe Gids, eveneens verscheen. De Ruwe Gids wordt in mei herdrukt. De release van dit nieuwe album werd na de voorpublicatie in Eppo moedwillig uitgesteld omdat het verhaal over een huurmoordenaar te kort na de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries door een huurmoordenaar in album zou verschijnen. Van dit album is ook een luxe in eigen beheer vervaardigd op slechts vijftien exemplaren A3-formaat, elk met een originele plaat die kopers mochten kiezen. Er zijn nog twee exemplaren beschikbaar. Deze verschijnen vroeger dan het gewone hardcoveralbum. Meer info vind je op hancokolk.com.

De inhoud: "Huurmoordenaars zijn ook gewoon kleine zelfstandigen. Dat wordt nogal eens vergeten. Ook zij moeten vaak de eindjes aan elkaar knopen. Poppy is een huurmoordenares die topkwaliteit levert. Elke missie wordt discreet en schoon uitgevoerd. Het budget wordt tot op de kogel nauwkeurig in de gaten gehouden. Helaas voor Poppy is deze viersterrenmethode langzamerhand uit de mode geraakt. Tegenwoordig moeten moorden in de openbaarheid plaatsvinden, met zoveel mogelijk bloed. Haar opdrachten worden daardoor schaarser en minder lucratief. Met grote tegenzin kleedt ze een klus nog wat aan met tientallen liters varkensbloed, in een poging de opdrachtgever ter wille te zijn. Wanneer dat bedrog aan het licht komt heeft dat grote gevolgen voor alle partijen..." 

Tot slot verandert S1ngle van uitgeverij, tenminste als de contracten getekend raken. Uitgeverij L zou dan voortaan de reeks over de single meiden Fatima, Nienke en Stella uitgeven. Dat gaat meteen gepaard met de belofte dat vanaf dit jaar telkens twee albums per jaar zullen verschijnen. Dit jaar zal dat in mei en oktober gebeuren. Hanco Kolk maakt deze gagreeks in samenwerking met Peter de Wit.