Terug naar overzicht

Turk is aan volgende Clifton begonnen

30 juli 2022 Vooruitblik

Tekenaar Turk is op scenario van Zidrou begonnen aan een nieuw avontuur van de komische spionagereeks Clifton. De Franse titel luidt Le Dernier des Clifton (De Laatste van de Cliftons). Het speelt zich gedeeltelijk af in het fictieve Afrikaanse land Kerundi.

Het is het derde gezamenlijke album van Turk en Zidrou dat in het Nederlands verschijnt onder de titel De Nieuwe Avonturen van Clifton om te verdoezelen dat Le Lombard deel 20 (door Michel Rodrigue en Bob De Groot uit 2004) en deel 21 (door Rodrigue uit 2006) niet heeft vertaald. In het Frans is dit gewoon deel 24. Turk en Zidrou staan sinds 2016 aan het roer van Clifton. Het vorige album dateert evenwel van 2017, maar er was daarna geen sprake van een stopzetting. Turk is namelijk ook nog de tekenaar van de vooral in Frankrijk heel populaire komische reeks Leonardo, die tegenwoordig eveneens door Zidrou wordt geschreven.

Om bovenstaand nieuws kenbaar te maken, deelde Turk op Facebook hetzelfde plaatje in acht verschillende versies/stadia. Die laten we je hieronder ook zien.

Terug naar overzicht