Suske en Wiske-hommage door Charel Cambré en Luc Cromheecke in juni 2024

28 januari 2024 Vooruitblikken

Charel Cambré is al de tekenaar van Amoras en Suske en Wiske Junior, de spin-offreeksen van Suske en Wiske, op 19 juni komt daar nog een hommagealbum bij op scenario van Luc Cromheecke. De titel luidt Vincent van Grroaâargh. De Perfecte Podcast maakte dit gisteren bekend. Voor Cambré is het een tweede Suske en Wiske nadat hij in 2015 het verhaal De Spitse Bergen naar een verhaalidee van Tom Waes voor het goede doel SOS Kinderdorpen.

De inhoud van het album: "Lambik heeft een verrassingsreisje gefikst. Hij neemt het bekende gezelschap mee naar Auvers-sur-Oise, niet ver van Parijs. Ze logeren in Auberge Ravoux, de herberg waar ooit Vincent Van Gogh logeerde. Die nacht trekt er een onweer over het Franse kunstenaarsdorpje. De griezelige spanning begint als Wiske door het raam een donkere schim ziet passeren in de kletsende regen. De volgende ochtend lijkt alles perfect, de zon schijnt en na een stevig ontbijt trekt iedereen eropuit. Lambik is helemaal in schildersplunje. Hij gaat net als Vincent Van Gogh op een heuvelrug een olieverflandschap maken. De rest van het gezelschap kiest voor het toeristentreintje. Maar de trip loopt echter niet helemaal zoals verwacht."

De periode van Vincent van Gogh en de kunststroming het impressionisme is bekend terrein voor Cromheecke. Zelf is hij de tekenaar van De Tuin van Daubigny (geschreven door Bruno de Roover) en de nog lopende reeks Monet over respectievelijk de schilders Charles-François Daubigny en Claude Monet. Eerder tekende Cromheecke op scenario van Willy Linthout zelf een hommagealbum, namelijk voor Nero met het verhaal De Toet van Tut. Hij was ook even betrokken bij een spin-off rond Jerom, maar dat project ging uiteindelijk niet door.

Een pagina uit Vincent van Grroaâargh in potlood zie je hieronder.