Terug naar overzicht

Stripinfo.be heeft nieuwe eigenaar

26 augustus 2021 Algemeen

De Vlaamse website Stripinfo.be heeft sinds kort een nieuwe eigenaar. De gratis online stripdatabank treedt toe tot de Stripweb-familie. Hierdoor is het voorbestaan van Stripinfo.be verzekerd en kunnen de 5.850 gebruikers verder gaan met het bijhouden van hun eigen collectie en/of het aanvullen van de bestaande databank. Vanuit Stripweb.be zal er ook een snellere update mogelijk zijn van te verschijnen strips met een nieuwe impuls voor andere rubrieken, zoals recensies.

Stripinfo.be was jarenlang het initiatief van vrijwilligers die de databank tot een van de grootste in zijn soort hebben uitgebouwd. Behalve zowat alle ooit in het Nederlands verschenen strips kan je er ook algemene info op terugvinden over anderstalige strips, comics en manga's.

De laatste jaren werkte de oorspronkelijke eigenaar aan een nieuwe versie van de website, aangepast aan de noden en vereisten van vandaag. Die nieuwe versie is voor 80% klaar en kan dankzij het extra duwtje in de rug van Stripweb versneld worden. Tot nader order blijft de site zoals ie is, met een nieuw logo op de welkomstpagina.

Terug naar overzicht