Stripfiguren als zandsculpturen in Garderen

15 mei 2024 Evenementen

Tot eind 2024 kan je in het Nederlandse Garderen, midden op de Veluwe, terecht voor een expo met meer dan tweehonderd beelden van zand, hout en beton in de Beeldentuin Garderen. Dit jaar staat de tentoonstelling in het teken van boeken, en daar horen ook strips bij.

Lezer Kees Verhulst ging er al heen en bezorgde ons een reeks foto's van de stripfiguren die tijdelijk zijn vereeuwigd. Je vindt er onder meer Asterix, de Smurfen, Donald Duck en zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak, Douwe Dabbert, Jan, Jans en de Kinderen, Kuifje en The Flintstones. De sprookjesachtige omgeving is voorzien van muziek en speciale effecten.

Beeldentuin Garderen organiseert al sinds 2009 een expo met zandsculpturen die is uitgegroeid tot de grootste van Nederland. Deze expo kan je combineren met een bezoek aan het winkeldorp. In de unieke lunchroom Rozentuin word je bediend door een enthousiast team van mensen met een verstandelijke beperking.

Surf ook naar zandsculpturen.nl of beeldentuin.nl.

Over het thema boeken: "Dit jaar staat de tentoonstelling in het teken van boeken, een thema dat de kunstenaars inspiratie heeft gegeven om de mooiste zandsculpturen te creëren. Wandel door de imposante zandbibliotheek en laat je betoveren door prachtig uitgebeelde verhalen uit diverse genres, waaronder kinderboeken, literatuur en sprookjes. Leer de letters van het alfabet in het klaslokaal, duik in de oude schoolboeken van rekenen, taal en aardrijkskunde en loop vervolgens naar de grote zandbibliotheek. Daar gaat de route langs allerlei verschillende onderwerpen. Denk aan Reizen, Kunst & Cultuur, Mens & Samenleving, (non-)Fictie, Romans, Waargebeurd, Naslagwerken, Amusement en Detectives. Ook aan kinder- en stripboeken wordt volop aandacht besteed, net als in een echte bibliotheek. Eén ding is zeker! Tijdens deze expositie, waar je kennismaakt met ruim tweehonderd zandbeelden, komen zowel jong als oud ogen te kort. Kortom: een mooi en zelfs leerzaam uitje voor de hele familie!"