Silvester in november en december 2023

3 november 2023 Vooruitblikken

Silvester schuift wat eerder aangekondigde albums van oktober door naar november en vult het eindejaarsprogramma aan voor november en december. Die titels zijn in de rubriek Te verschijnen toegevoegd. Het volledige programma (weliswaar onder voorbehoud) vind je ook hieronder.

Celestin de Maneslikker is een dubbeldik verhaal geschreven door Wilfrid Lupano (Krasse KnarrenAlim de Leerlooier, De Engelsman die niet van Vuurwapens hHudt) en getekend door Yannick Corboz (Verhoeven Brigade, De Rivieren van het Verleden). Samen maakte het duo al de vierdelige reeks Moordenaar op Maat.

"Celestin, klaploper en dromer, werd achtergelaten bij zijn geboorte maar is rotsvast overtuigd van zijn nobele afkomst, en vastbesloten zijn plekje in de hogere kringen te heroveren. Daarvoor ziet hij maar een manier: trouwen met een hooggeboren erfgename. Na verschillende kortstondige avontuurtjes met adellijke jongedames heeft hij er zijn buik van vol om steeds maar als vluchtige bedgenoot en nooit als toekomstige echtgenoot te worden aanzien, en richt hij zijn pijlen op niemand minder dan prinses Pimprinula, de dochter van de koning."

Grillige Geschiedenis 1

In deze reeks wordt in ieder deel een andere moment uit onze grillige geschiedenis belicht. Inclusief stofomslag en dossier met achtergrondinformatie. In het Frans bestaan er al drie delen sinds 2021. Jean-Pierre Pécau (De Verborgen Geschiedenis) is de vaste scenarist. Elk album is getekend door een andere tekenaar.

"Nikolaï Bystrov belandt op negentienjarige leeftijd in 1983 in Afghanistan, waar de oorlog met Sovjet-Rusland in volle hevigheid woedt. Als de moedjahedien hem te pakken krijgen, is Nikolaï zeker dat hij gaat sterven. Hij wint het vertrouwen van commandant Massoud, en wordt zelfs diens persoonlijke lijfwacht. In 1995 keert Bystrov terug naar Rusland. Hij zal het zichzelf nooit vergeven dat hij Massoud in de steek heeft gelaten: de commandant komt om bij een aanslag twee dagen voor 11 september 2001."

M.O.R.I.A.R.T.Y. 2

In het Frans verschijnen de complete verhalen als tweeluiken in twee albums. Silvester bundelt deze echter als dubbeldikke one-shots waardoor je het complete tweeluik telkens in één enkel album te lezen krijgt. Voor het tweede verhaal neemt tekenaar Gess het over van Stevan Subic die het vorige album heeft getekend. Het schrijversduro Fred Duval en Jean-Pierre Pécau blijft op post. Samen scherende onder meer de uchroniereeks Uur U en de seriemoordenaarsthriller Wonderball.

"Parijs 1900. Terwijl de Wereldtentoonstelling de goegemeente in vervoering brengt vindt op de Trocadero esplanade de finish van een wereldwijde ballonrace plaats. ‘s Avonds arresteren Holmes en Watson een dief die goed geboerd heeft in alle steden waar de race halt gehouden heeft. Bij zijn ondervraging door de politie blijkt de crimineel meerdere persoonlijkheden te hebben. Dokter Sigmund Freud wordt te hulp geroepen...3

Rock & Stone

Debuutalbum van zowel tekenaar Yann Valéani als scenarist Nicolas Jean dat in het Frans in 2014 en 2016 als een tweeluik verscheen. Silvester geeft het uit als een dubbeldik one-shot.

"Caldoria: een planeet vol rotsen en zand, lichtjaren verwijderd van de Aarde. Onder leiding van de Iawhé, een kunstmatige intelligentie, kwamen de machines in opstand. De mensheid werd bijna volledig uitgeroeid. Een jaar na de opstand ontmoet Stan, een jonge overlevende die ver van de stad woont, een zelfstandig opererende robot met een mysterieus doel... Zal het duo erin slagen om de loop van de geschiedenis te veranderen?"

Vampire State Building

"Vampire State Building is een compleet verhaal van 112 pagina's. De scenaristen van De Orde van de Drakenridders en de tekenaar van Walking Dead bundelen hun krachten voor een nagelbijtende horrorervaring!

Terry Fisher, een jonge soldaat die op het punt staat om op missie te vertrekken, spreekt met zijn vrienden af op de top van het Empire State Building voor een afscheidsfeestje. Vanuit het niets valt een zwerm vampiers de wolkenkrabber aan en begint iedereen af te slachten. De 102 etages van de wolkenkrabber zijn een dodelijke valstrik geworden. Terry ontdekt dat hij en z'n vrienden het moeten opnemen tegen U'tluntla, de verschrikkelijke vampiergod die eeuwenlang in het gebouw zat opgesloten. Verliezen betekent dat het leger gruwelijke monsters zich over de stad zal verspreiden..."

War Machines 6

In deze reeks wordt in ieder deel een andere tank en oorlog belicht. Inclusief stofomslag en dossier met achtergrondinformatie.

"Tijdens de Franse veldtocht van 1940 vormde de Franse tank B1bis een hoogst onaangename en te duchten verrassing voor de Duitse Panzerbemanningen, die eerder nog niet van haar bestaan op de hoogte waren. Zij moesten hun toevlucht nemen tot hun allerzwaarste kanonnen om deze tegenstander te verslaan, die onkwetsbaar bleek voor alle andere artillerie en antitankgeschut."

Enola & de Fantastische Fabeldieren 4

Kinderen die het vorige deel lazen, zijn inmiddels vijf jaar ouder. In het Frans bestaan sinds 2023 zeven delen.

"Elke maand wordt er eten gebracht naar de yeti, een dier in de hoge besneeuwde bergen, om hem te bedanken voor zijn daad: honderd jaar geleden beschermde hij vier monniken die in de sneeuw vastzaten tegen de aanval van tijgers. Maar het eten blijft al een tijdje onaangeroerd liggen. De monniken zijn bang dat er iets ergs is gebeurd met hun beschermer. Enola en haar trouwe metgezel Maneki worden erbij gehaald om het mysterie op te lossen. De dag na de aankomst van het meisje moet er weer eten gebracht worden en de monniken vrezen een nieuwe aanval van de sneeuwtijgers. Onderweg ontdekken Enola en haar metgezellen dat er ook jagers naar het mythische beest zoeken. Zullen ze op tijd zijn om de yeti te redden?"

De Legendariërs 19

De correcte titel van dit album luidt in feite Een Wereld zonder De Legendariërs.

"Zijn de Legendariërs een verzinsel of hebben ze echt bestaan? Wie is die vreemde Artemus die zegt dat hij de echte held van Alysia is? Het antwoord op deze twee vragen vind je misschien wel in dit superspannende 19e deel!

Artemus van Wizzimegrach is dus zogezegd de ‘echte’ held van Alysia. Hij zou de grootse heldendaden hebben verricht die de personages in zijn romans beleven. Zogezegd... want in Alysia wonen mensen die heel erg lijken op de Legendariërs en zelfs dezelfde naam hebben. Alleen leiden die mensen een heel ander leven. Danaël en Shimy wonen gelukkig samen op het platteland, en Jadina is een luchtpiraat."

De Legendariërs - Missies 2

Elk album van deze spin-off van De Legendariërs vertelt een compleet verhaal.

"De Legendariërs redden het leven van een juwelier die in een hinderlaag is gevallen. Zo komen ze te weten dat het leven van Kash-Kash, de elfenkoning, in gevaar is. Onze moedige helden haasten zich naar Astria, de geboortegrond van Shimy, om de vorst te waarschuwen voor het dreigende gevaar. Maar hoe pak je dat aan als niemand wil geloven wat je zegt? Zelfs kapitein Shamira, Shimy’s moeder, heeft haar twijfels..."

Normandië, juni '44 1 (herdruk van de softcover)

"Londen, april 1944. Peter MacTavish is Picadilly Circus aan het schilderen wanneer hij wordt aangesproken door een zekere Trevor Lester, arts bij het Engelse leger. Lester weet zijn werk te waarderen en omdat hij vreest de nakende invasie niet te zullen overleven vraagt hij Peter een portret te schilderen van hem en zijn vrouw. Dan blijkt dat ook Peter zich vrijwillig heeft aangemeld om als schilder de oversteek en de ontscheping vast te leggen en zo aan zijn ouders te bewijzen dat hij niet zomaar een watje van een kunstenaar is... Later, in een militair kamp in Zuid-Engeland waar de soldaten zijn gelegerd in afwachting van de landing in Normandië, vindt Peter zijn broer Jim terug, die lid is van de Rangers van kolonel Rudder. Peter zal ontschepen op Omaha Beach, terwijl Jim de pointe du Hoc als bestemming krijgt... We volgen het relaas van de twee broers, tot het moment waarop beide sterk uitgedunde legergroepen bijeen komen om samen verder zuidwaarts te trekken..."

Normandië, juni '44 2 (herdruk van de softcover)

"6 juni 1944 nadert met rasse schreden. Ergens in Europa schrijven een jonge Duitser en een jonge Amerikaan naar hun respectievelijke moeders. Elk van beiden bereidt zich op zijn manier voor op de dramatische gebeurtenissen die hen te wachten staan. Jürgen, die is ingekwartierd in een Normandische boerderij, beseft dat de toenemende bombardementen en vijandelijke verkenningsvluchten het voorteken zijn van een nakende invasie, die echter in Pas-de-Calais wordt verwacht. Lewis logeert bij een Engelse familie, tot hij zal worden gedropt boven Normandië om te vechten tegen een vijand die hem niet onbekend is, want zijn familie is van Duitse afkomst. Op de ochtend van 6 juni 1944 zullen beide jongemannen door het lot tegenover elkaar komen te staan..."

Normandië, juni '44 5

"In de Tweede Wereldoorlog betaalde Canada een zware tol bij de bevrijding van Europa. In augustus 1942 eindigde de landing in Dieppe, bekend als "Operatie Jubilee", door een gebrekkige terreinkennis in een pijnlijke nederlaag met enorme verliezen. Maar uiteindelijk bleek de mislukte operatie wel heel leerrijk, en bood ze de geallieerde generale staf de kans zich terdege voor te bereiden op een andere: Operatie Neptunus, onderdeel van het Overlord-plan dat uiteindelijk beslissend zou blijken...

Op 6 juni 1944 landden Canadese soldaten op het zandstrand van Juno Beach. Niets zou daarna ooit nog hetzelfde zijn voor al die jonge jongens, waarvan meer dan de helft vrijwilligers waren! Vijfentwintig jaar later is een van de overlevenden te gast in een programma ter herdenking van de gebeurtenissen, uitgezonden op Radio Montreal, en de emoties zijn daarbij niet van de lucht."

Normandië, juni '44 6

"Er zijn al meer dan twintig jaar verstreken sinds die verschrikkelijke augustusdagen van 1944... Op dat moment streed Krzysztof Jakubek onder het bevel van luitenant-kolonel Aleksander Stefanowicz van de 1ste Pantserdivisie van generaal Maczek. De 'Polen van de fuik van Falaise', zoals ze vandaag nog worden genoemd... Ze hadden Engeland bereikt na Hitlers invasie van Europa en op 30 juli 1944 gingen ze aan land in Arromanches. Na betrokken te zijn geweest bij de gevechten ten zuiden van Caen zouden ze een hoofdrol spelen bij de afsluiting van de Falaise-vallei. 19, 20 en 21 augustus 1944 zullen voor altijd in hun geheugen gegrift blijven. Drie dagen en drie nachten waarin de ingesloten Duitse legers uit alle macht en met de moed der wanhoop probeerden uit een omsingeling te komen die met het uur strakker werd. Drie dagen en nachten van hevige strijd die het einde van de Slag om Normandië inluidden."

Mobius 2

Van het duo achter De Verborgen Geschiedenis en de tekenaar van Marshal Bass.

"Sinds het begin der tijden is de dood slechts een overgang. Voor de Reizigers is de dood geen einde, maar een begin. De zigeuners weten dat al sinds mensenheugenis. Voor Berg is dit echter volledig nieuwe informatie. Samen met Lee, een speciaal agent die beweert dat ze vroeger z’n partner was, wordt hij naar een alternatieve Aarde getransporteerd. Berg herinnert zich echter niets van zijn verleden. Wat is waarheid en wat wordt hem voorgelogen? In de oneindige werelden die voorbij de dood liggen lijkt Berg alvast geen onbekende te zijn."

De Slang en de Speer 1: Berg-Schaduw (met stofomslag)

Ter gelegenheid van het derde album dat in dezelfde maand verschijnt, brengt Silvester deel 1 van De Slang en de Speer opnieuw uit, maar nu met een stofomslag rond het album.

"Dit epos begint in het jaar 1454. In alle uithoeken van het Azteekse keizerrijk worden de gemummificeerde lijken van jonge vrouwen gevonden. Ze blijken gruwelijk te zijn vermoord. De adviseur van de keizer probeert deze misdaden geheim te houden en schakelt de wrede Slang in die de dader discreet moet opsporen. Maar priester Cozatl heeft zijn bedenkingen tegen deze beslissing en roept de hulp in van Speer-Oog om de zaak op te lossen. Al deze hoofdpersonen kennen elkaar van vroeger. Ze hebben als kind op dezelfde school gezeten en zijn na ingrijpende gebeurtenissen aldaar hun eigen weg gegaan. Maar nu komen ze elkaar weer tegen..."

De Slang en de Speer 3

Terwijl deel 1 nog 184 pagina's telde en deel 2 112 pagina's zal ook de rest van Hubs vijfdelige, Azteekse detectiverereeks De Slang en de Speer 112 pagina's tellen.

Oorspronkelijk zou de reeks een trilogie worden, maar bij het maken van het storyboard voor hoofdstuk 2 ging Hubs Franse uitgever Thierry Joor van Delcourt ermee akkoord om het vervolg van de reeks op te splitsen in vier delen na het al gepubliceerde deel 1 in plaats van twee resterende delen. Hub kan hierdoor in totaal een honderdtal pagina's aan zijn verhaal toevoegen om het adequater en vloeiender te vertellen. 

Over deel 3, met de titel Vijf-Bloemen: De adviseur van de keizer vertelt op zijn sterfbed aan zijn zoon dat hij zich moet voorbereiden om dit ereambt te aanvaarden. Maar deze zware taak moet plaats maken voor andere zaken. Want de zoon zoekt zijn verdwenen dochter, Vijf-Bloemen, en bovendien zijn er meer dan veertig mummies in alle hoeken van het Keizerrijk gevonden. De moordenaar van jonge meisjes loopt nog steeds vrij rond..."

Van dit album verschijnen verschillende edities die we hieronder voor je opsommen:

  • hardcover met stofomslag, 34,95 euro
  • collectors edition met stofomslag, linnen rug, andere cover, schets- en artdossier van 16 extra pagina's, ex libris (250 exemplaren), 79,95 euro
  • deluxe edition met stofomslag, linnen rug, andere cover, schets- en artdossier van 16 extra pagina's, twee A4-ex librissen waarvan één gesigneerd en een dibond wandplaat van 32 x 49 centimeter met ophangijzer (50 exemplaren), 149,95 euro
  • étoilé edition met stofomslag, linnen rug, andere cover, schets- en artdossier van 16 extra pagina's, twee A4-ex librissen waarvan één gesigneerd en een IXXI-wandplaat van 2 x 1,4 meter bestaande uit 70 tot 77 platen in een opbergdoos (10 exemplaren), 399,95 euro

Tuskegee Ghost 2

Slot van het tweeluik. Ook verkrijgbaar als luxe met andere cover, linnen rug en een door Olivier Dauger gesigneerde ex libris (100 exemplaren). Er zal ook een pakket te koop zijn van het complete tweeluik tegen 37,95 euro in plaats van 39,90 euro.

"De Tuskegee Airmen, dat waren de zwarte Amerikaanse piloten die zich onderscheidden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als gewezen held van de luchtmacht zou je de rest van je dagen een rustig leventje moeten kunnen leiden. Maar in 1969 geldt dat niet voor Robert Hoffman, een voormalige Tuskegee, die wordt belaagd door de spoken uit zijn verleden, in een zuidelijke staat waar de beruchte Klu-Klux-Klan het voor het zeggen heeft."

Arcana 5

"In Megiddo, het noorden van Israël, ontdekt Mood datgene waarvoor ze al vreesde: een oud, geheim genootschap bedreigt de veiligheid van de wereld. Het plot stamt uit het begin der tijden en staat op het punt werkelijkheid te worden. Ondertussen in New York krijgt Walter onverwachte hulp van Pandora. Vallen de laatste stukjes van de puzzel op hun plek?

Arcana is een reeks van tien delen en speelt zich af in de wereld van De Verborgen Geschiedenis en Major Arcanum. Getekend door Bojan Kovacevic (Arctica)."

Het tweeluik De Kring van Patmos binnen de tiendelige reeks Arcana is nu ook verkrijgbaar als pakket tegen 37,95 euro in plaats van 39,90 euro.

Marshal Bass 10

"Nog steeds onderweg, komt marshal Bass te weten dat zijn baas, kolonel Helena, vastzit in een stad die is getroffen door een dodelijke epidemie. En die stad, gelegen op de oever van een woeste rivier, wordt tot overmaat van ramp belegerd door een Amerikaanse legereenheid met aan haar hoofd een man die dorst naar wraak op Helena. Alleen door samen te werken met zijn aanvankelijke vijanden, de Rangers, kan River Bass hopen levend weg te komen uit de hel... van Hell Paso."

Marshal Bass 10 (collectors edition)

Ook verkrijgbaar als collectors edition (100 exemplaren) met linnen rug, andere cover, schets- en artdossier van 8 extra pagina's en gesigneerde A4-ex libris.

Uur U 24

Silvester hanteert een andere nummervolgorde dan de Franse reeks, die al uit 49 delen bestaat. Het Nederlandse deel 24 is in feite het Franse deel 20. Het is getekend door Denys, die we nog kennen van zijn deelname aan de conceptreeksen Casus en Zeven en de minireeksen Halloween, In de Nacht en Precinct 77.

"1955. Na spanningen tussen de VS en China als gevolg van Amerikaanse interventie in Diên Bien Phu treffen anti-Chinese pogroms de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap. Niet lang daarna komt een jonge en rijke Chinese vrouw het kantoor van privédetective Lawrence S. Ivory binnen gestruind om hem te vragen haar vermiste vader te vinden..."

Wraak in de Hel 2

Het complete tweeluik met de twee hardcoveralbums en de stofomslagen zullen ook te koop zijn tegen 49,95 euro in plaats van 51,90 euro.

"Parijs, 1904. Inspecteur Gosselin is erachter gekomen wie er achter de gewelddadige aanvallen op enkele Parijse notabelen zit. In de kronkelende steegjes van Père-Lachaise zal hij ontdekken dat de bron van de haat van de belager dertig jaar eerder ontsprong, tijdens de laatste dagen van de Commune van Parijs, toen de Versaillais en de Federalen beiden de rijkdommen van de Bank van Frankrijk begeerden."