Terug naar overzicht

Saga Uitgaven in januari, februari en maart

16 november 2021 Vooruitblik

Er zijn wat verschuivingen op de planning van Saga Uitgaven. Dit jaar is er nog één levering van nieuwe albums en een paar titels schuiven door naar begin volgend jaar. We hebben ook al een planning voor januari en februari en een gedeelte van maart. Hieronder vind je ons overzicht. Alle titels kan je ook raadplegen in de rubriek Te verschijnen met per album verdere details en previewpagina's.

Hieronder sommen we de albums op die vanaf 26 november beschikbaar zijn. Deze waren al aangekondigd. Klik op de titels om alle info te lezen.

Hieronder stellen we de albums van januari en februari aan je voor met de titels die we ook al voor maart kunnen invullen. In dit aanbod zitten eveneens de albums bij die we de vorige keer hadden aangekondigd. Kleine verandering voor de luxe van Vittorio Giardino's Erotica-bundel. Door de grote belangstelling besliste Saga Uitgaven om de oplage op te splitsen in een Vlaamse (200 exemplaren) en Nederlandse editie (150 exemplaren) met een verschillende gesigneerde ex libris. Links staat de ex libris afgebeeld voor de Vlaamse editie, rechts voor de Nederlandse. Bij deze luxe geldt een vooruitbesteladvies. Contacteer je winkelier om een exemplaar te reserveren.

Bakelandt integraal 9 (januari)

Met dit album is de helft van de integrale reeks een feit. In het achtergronddossier komen enkele tv-optredens van Hec Leemans aan bod, onder meer uit De Stripkwis, met unieke beelden en worden de diverse oude plannen omtrent een Bakelandt-film uit de doeken gedaan. Historische aandacht is er voor de strijd tussen de Fransen en de Britten met speciale aandacht voor admiraal Horatio Nelson. Elk verhaal wordt geïntroduceerd met historische - en stripfeiten.

Deze integraal bundelt de oorspronkelijke albums De GraanoorlogDe Doder van Covent GardenDe Heks van Croagh PatrickHet Rode Spoor en Gigha Island, oftewel deel 41 tot 45. Ook te koop als luxe met linnen rug en een gloednieuwe afbeelding, geschilderd en gesigneerd door Hec Leemans.

Erotica: Little Ego - Eva Miranda (februari)

Deze integrale bundelt twee oudere strips van Vittorio Giardino van wie Saga Uitgaven eerder Jonas Finken Fatale Vakanties (her)uitgaf. Little Ego dateert van 1989 en is een hommage aan Winsor McCayLittle Nemo. "In veertien avontuurlijke dromen neemt Vittorio Giardino ons mee naar een erotische en exotische wereld."

Eva Miranda uit 2005 is een parodie op een soapopera, geschreven door Giovanni Barbieri, met een verleidelijke intrigante als spilfiguur. Dit verhaal verscheen in album bij Casterman, maar werd nooit vertaald. 

Beide verhalen worden ingeleid met voorwoorden en daarna staan telkens tientallen erotische illustraties met de vrouwelijke hoofdpersonages die uit portfolio's, speciale edities en luxes komen of van ex librissen,... Achterin zit ook nog een derde portfolio met extra erotische illustraties die Giardino doorheen de decennia heeft gemaakt voor diverse opdrachtgevers. Van de 160 pagina's zijn er zo'n 90 waarop dergelijk kijkplezier is verzameld, goed voor een paar honderd tekeningen.

Erotica: Little Ego - Eva Miranda luxe (januari)

Van de luxe-editie met een andere cover en linnen rug zijn er twee edities gemaakt die elk een andere gesigneerde ex libris bevatten. De Vlaamse oplage bedraagt 200 exemplaren en de Nederlandse 150 exemplaren.

Ellis Island 2 (januari)

Slot van het tweeluik over het befaamde New Yorkse eiland waar migranten zich moesten aanmelden om de VS binnen te mogen. IJzersterk drama met een maffia-intrige.

"Wat doe je als je bent overgeleverd aan de genade van een onmenselijke administratie?

Wat doe je als een heel dorp op je rekent en zijn hoop in je heeft gesteld om geld te verdienen dat je zal opsturen?

Wat doe je als de vrouw van wie je zoveel houdt, wil laten overkomen? 

Wat doe je als de enige persoon die jou hulp biedt een louche, gewetenloze advocaat is? 

Wat doe je als je verplicht bent om te overleven je verplicht bent om te doden?

Wat doe je...?"

Goud aan de Andere Kant van de Wereld 2 (januari)

Vervolg en slot van het schattenjagerstweeluik. Gebaseerd op ware elementen, met advies van een Franse ontdekkingsreiziger.

"Het jonge dienstmeisje Laureen O’Reilly werd door haar meesters verjaagd omdat ze zwanger was door de zoon van het gezin. De toekomst lijkt erg somber voor haar. Zonder middelen om te leven moet ze haar kind achterlaten in een weeshuis. Maar alles kantelt wanneer ze verneemt dat haar vader haar een gouden halsketting en een perkament, dat het bestaan van de schat van de Incakoning Atahualpa zou aangeven, heeft nagelaten. Haar tocht leidt haar tot Ecuador, waar haar een gevaarlijke, avontuurlijke zoektocht wacht."

Sammy integraal 3 (februari)

Enkele maanden geleden werd Raoul Cauvin nog uitgenodigd om een voorwoord te schrijven voor deze integrale. Hij gaf te kennen er geen fut en ideeën meer voor te hebben, hij was moe, hoewel hij het graag zou willen. Hij stierf de dag na de afwerking van het album. Het hoofdstuk over zijn carrière behandelt de periode waarin hij een rijzende ster werd in het weekblad Robbedoes. Samenwerkingen waren er toen met Vittorio LeonardoRob-VelRaymond MacherotWilly LambilFrançois WalthéryGuy CounhayeAntoinette CollinJacques Sandron en Daniel Kox. Dat resulteerde in nieuwe reeksen als MinnoltArme Lampil (nadat Lambil de reeks De Blauwbloezen had overgenomen), De Ouwe BlauweDolende RuimtevaardersChristobald, Slemper en Slof en Agent 212. De Berck-fans worden gul getrakteerd op een rijkelijk geïllustreerd hoofdstuk over zijn grote bijdrage aan de geïllustreerde reclame- en stripblaadjes voor het benzinemerk BP en het koffiemerk Corso.

En uiteraard zijn er ook de gebundelde strips: de vier lange verhalen Lijfwacht in de KostschoolHeibel in de WoestijnLijfwachten en DraculantenHet Jeugdelixir en twee gags. "In deze periode doktert Raoul Cauvin verhalen uit die zich afspelen in een gevarieerd aantal decors: in een kostschool, in de Saharawoestijn, op en rond een kerkhof en op zee. Berck wisselt met evenveel gemak als bravoure deze sfeervolle locaties af en brengt ze tot leven door ze te bevolken met lief ogende, maar heel gevaarlijke meisjes, oorlogszuchtige emirs, vermeende vampiers en de hoogbejaarde rijkste man ter wereld."

Meneer Vadim 2 (februari)

Slot van het origineel vertelde misdaadtweeluik. Getekend door Morgann Tanco, die Marcel PagnolJeugdherinneringen-cyclus verstripte, en geschreven door Gihef, die we nog kennen van onder meer High Security, Inkt en BloedVenus H.Meerminnen & Vikings,...

"Meneer Vadim is een gepensioneerde legionair met artrose. Hij zit zonder geld en belandt van de ene dag op de andere op straat. Door een samenloop van omstandigheden gaat hij weer aan de slag en wordt hij huurmoordenaar in opdracht van een maffiabaas die popelt om de Côte d’Azur te veroveren. Achter zijn onschuldige voorkomen van een bedlegerige bejaarde blijkt hij een geducht wapen. Nu ja, zolang zijn artrose hem geen parten speelt..."

Tiresias (februari)

Tiresias is een opvolger van Hera's Glorie, dat intussen al is verschenen bij Saga Uitgaven. Ook hierin beleven Griekse mythologische figuren een zinderend verhaal vol confrontaties, drama en draait het om relaties. Christian Rossi (Jim CutlassW.E.S.T.) en Serge Le Tendre (ChinamanOp Zoek naar de Tijdvogel) publiceerden dit oorspronkelijk in 2001. 

"Wat stelt het menselijke lot voor in confrontatie met de woede van de goden? Voor de hoogmoedige Tiresias zijn de gevolgen van een misdaad die hij beging tegen een priesteres van Athena erg tragisch. Zijn misstap zal hem tot een absoluut en onvoorstelbaar offer voeren..."

Sammy integraal 4 (maart)

Ook in dit album barst het weer van de rijkelijk geïllustreerde bonuspagina's. Over Berck wordt diens stripcarrière voor het weekblad Kuifje aangevat met een eerste focus op Pechvogel. Het hoofdstuk over Raoul Cauvin vertelt over de totstandkomingen van Ramtamtam en Kierikieli (later omgedoopt in Verloren Jungle) en Vrouwen in 't Wit. En elk verhaal is voorafgegaan met introductiepagina's met extra info en beeldmateriaal.

Uiteraard gaat het om de stripverhalen. En in deze integraal zijn dat de lange verhalen Het SchroeifenomeenVoetbal Is OorlogLijfwachten in Hollywood en Ku-Klux-Klan, de delen 13 tot 16 in de reeks. Ze worden aangevuld met de drie korte verhalen Zo’n Leuk Strandje!Vriendschap op Losse Schroeven en Oh, Die Dametjes Toch...

"Er staat geen rem op de fantasie van Raoul Cauvin, die voor de inmiddels gevestigde waarde Sammy het ene avontuur na het andere uit de mouw schudt. Berck draait er zijn hand niet voor om Sammy en Jack naar het ijzige noorden, voetbalstadions met heetgebakerde supporters, Hollywood of een stadje met KKK-aspiranten in het zuiden van de VS te brengen. Om het even waar er spanningen zijn, vinden we het lijfwachtenduo terug."

Valse Sporen (maart)

Bruno Duhamel kent inmiddels een loyaal publiek dankzij de kwaliteiten van zijn vorige one-shots NooitDe Reis van AbelDe Terugeer en #nieuwcontact_. In zijn nieuwste worp gaat hij de westerntoer op... of toch niet helemaal. Het is meer een Thelma and Louise-achtig komisch drama.

"Al vijftien jaar vertolkt Frank de beroemde marshal Johnson in een dagelijkse show in Woodstone. Hij is eigenwijs, opvliegend en compleet bezeten door zijn personage. Een beetje te veel, volgens zijn psychiater, sinds Frank op een toerist heeft geschoten. Frank wordt officieel “te oud” bevonden voor de rol en verliest alles. Zijn enige perspectief is een reis door het Westen, aangeboden door zijn collega’s. Zijn bagage bestaat uit zijn ontslagvergoeding en een authentieke Colt Single Action, model 1880. En diep in zijn ziel een te herschrijven legende."

Boes 25 (maart)

De inhoud van dit softcoveralbum staat ook in Boes integraal 13 die in januari verschijnt.

Boes 26 (maart)

De inhoud van dit softcoveralbum staat ook in Boes integraal 13 die in januari verschijnt.

Terug naar overzicht