Rikki in De Kronieken van Amoras 10

23 maart 2022 Vooruitblikken

Op 1 juni verschijnt De Kronieken van Amoras deel 10, het vervolg van de cyclus De Zaak Antigoon. In twee plaatjes die tekenaar Charel Cambré prijsgaf, zien we een jong Wiske op sleeptouw genomen worden door haar oudere broer Rikki, die dus via de spin-off een terugkeer maakt in de wereld van Suske en Wiske. In de Amoras-tijdreisspeeltuin van Cambré en scenarist Marc Legendre valt uiteraard ook de cameo van Willy Vandersteen himself in het tweede plaatje op.

De inhoud van het album: "Professor Barabas doet een onverklaarbare ontdekking en stuurt Suske, Wiske en Lambik naar het eiland Amoras om het logboek van de Antverpia te halen. Maar de aanwezigheid van onze vrienden op het eiland zorgt voor spanningen en uiteindelijk moeten Suske en Wiske onderduiken. Waar kan dat beter dan in het wrak van de Antverpia? Daar durven Antigoon en zijn kompanen immers niet te komen want de geest van de Spanjaard waart er rond..."

Dat Charel Cambré ook even de tekenaar is geweest van Robbedoes liet hij vandaag nogmaals zien met onderstaande fraaie tekening. In 2017 en 2018 tekende hij drie albums van Robbedoes Special op scenario van Marc Legendre en een speciaal album voor het goede doel Rode Neuzen.