Terug naar overzicht

Renaud neemt afscheid met laatste album

16 mei 2021 Vooruitblik

Ooit was tekenaar Renaud Denauw een gevierde tekenaar dankzij voornamelijk de succesreeks Jessica Blandy op scenario van Jean Dufaux. Tegenwoordig is hij meer op het zelf uitgeven van zijn strips aangewezen die niet vertaald raken. Dat was het geval met zijn zelf geschreven en weinig opgemerkte Franstalige one-shot Les Crabes dat hij in 2018 in eigen beheer uitgaf bij Éditions Du Aner, een anagram van zijn pseudoniem en voornaam Renaud. Ook de erotische misdaadstrip Blousés is te verwachten bij zijn eigen uitgeverij. Het is hoogstwaarschijnlijk zijn laatste strip. Hij presenteert het als volgt:

"Beste lezers, met veel emoties stel ik jullie mijn laatste album Blousés voor, bij Éditions Du Aner (eigen beheer, zoals Les Crabes).
Het is inderdaad de laatste keer dat ik een eigen strip maak, een pure RENAUD. Het gaat om een erotische misdaadstrip, 46 pagina's in aquarel.
Ik bewaar nog andere projecten in het stripmilieu, want het kriebelt nog steeds om te tekenen, hoewel ik over enkele maanden 85 lentes vier... en ja, ik zag de tijd niet verstrijken!
Ik zou jullie graag bedanken voor deze lange carrière die ik mocht beleven en met jullie kon delen. Zonder jullie zou niets mogelijk geweest zijn! Ik hoop oprecht dat jullie je zullen vermaken met dit album en als dit album jullie een goed moment bezorgt, zou dat een immens plezier voor me zijn."

Blousés en Les Crabes, respectievelijk te verschijnen en in 2018 verschenen bij Éditions Du Aner, enkel in het Frans.

Terug naar overzicht