Nieuwe trilogie voor Druuna

11 januari 2022 Vooruitblikken

Op 26 januari verschijnt het eerste deel van een nieuwe trilogie van Druuna, de erotische post-apocalyptische reeks van Paolo Eleuteri Serpieri, in het Frans bij Glénat. Dark Dragon Books, die de complete reeks opnieuw heeft uitgegeven in gebundelde uitgaven met een gloednieuw nulnummer erbij, gaf al aan ook deze trilogie te vertalen. Deze cyclus speelt zich af vóór de gebeurtenissen in de al verschenen delen. Ook worden de drie albums van deze prequelcyclus niet langer geschreven en getekend door Serpieri zelf, maar door twee landgenoten van hem. Het Italiaanse duo Eon en Alessio Schreiner staan in voor respectievelijk de tekeningen en het verhaal, met de volle zegen van de inmiddels 77-jarige Serpieri.

In maart verschijnt toevallig een eerste album in het Nederlands van tekenaar Eon bij Daedalus, de start van de historische reeks Karolus Magnus - De Barbarenkeizer. Schreiner schrijft al sinds 1999, te beginnen met korte erotische verhalen voor tekenaars als Giuseppe Manunta en Giovanna Casotto. Na een lange pauze legde hij zich toe op scenario's voor tv. In 2016 keerde hij terug naar de strip- en literaire wereld. In 2021 publiceerde hij zijn eerste roman.

In Druuna verwoestte een virus op een dag de hele wereld waarbij mensen veranderden in vreselijke, bloeddorstige mutanten. Eon en Schreiner vertellen over de periode vóór die verschrikkelijke dag, maar dat was ook al een tijd vol verdrukking. In die wereld vinden we de knappe en sensuele Druuna terug. Ze probeert te overleven in een gedoemde wereld met nog een sprankeltje hoop. Hieronder vind je wat voorsmaakjes.