Netflix cancelt animatieproject Bone

27 april 2022 Vooruitblikken

Hoewel Netflix wereldwijd meer dan 221 miljoen abonnees heeft en het grootste streamplatform op de aardbol is, werd het recent op de beurs zwaar afgestraft wegens het verlies van 200.000 abonnees in de eerste drie maanden van dit jaar. Onder meer het einde van lockdownperiodes en het op slot zetten van de Russische markt, waar een groei was verwacht, boog de vooropgestelde stijging van 2,5 miljoen abonnees om naar het verlies. Minder abonnees betekent minder inkomsten en bijgevolg minder mogelijke investeringen in nieuwe content. Het streamplatform greep meteen in door het mes te zetten in het aanbod door geen nieuwe seizoenen te maken van bepaalde reeksen en andere projecten te annuleren.

De in 2018 opgerichte dochteronderneming Netflix Animation is sinds vorige week onthoofd door het ontslag van directeur Phil Rynda en verschillende van zijn stafleden. Tegelijk is een heleboel op stapel staande projecten weggeveegd, waaronder de in 2019 aangekondigde animatiereeks naar de komische fantasystrip Bone van Jeff Smith. De productie was al vertraagd door de coronapandemie, maar Jeff Smith bleef gelukkig met het creatieve team waarmee hij zou werken.

Het annuleren van Bone door Netflix hoeft niet het einde van het animatieavontuur te betekenen. Vóór Netflix waren er al tekenfilmprojecten voor Nickelodeon en Warner Bros. Daar ging Bone ook niet door en toen pikte Netflix het op. Smith koestert intussen de hoop dat er een andere studio interesse betoont. Inmiddels reageerde hij met onderstaand stripje, gebaseerd op het pestgedrag van Lucy van Pelt bij Charlie Brown in de reeks Peanuts van Charles M. Schulz. En gelukkig is er nog steeds de stripreeks, in het Nederlands compleet verschenen bij Silvester.

Bron: The Wrap, Deadline, Collider, Reddit