Terug naar overzicht

Nero-roman Terugkeer naar het Rattenkasteel

19 augustus 2022 Vooruitblik

Later dit jaar verschijnt niet alleen een laatste hommagestrip van Nero door Dirk Stallaert en Kim Duchateau, wat vroeger nog, in oktober, komt er ook een heuse roman met de personages van Marc Sleen. Bij Uitgeverij Vrijdag staat dan Terugkeer naar het Rattenkasteel gepland.

Op 192 pagina's (21,99 euro) schrijft Don Vitalski, een pseudoniem van de schrijver en performer Vital Baeken, een héél eigenzinnig metaverhaal bij elkaar waarin Nero van een stripfiguur een romanheld wordt in een detectiveverhaal waarin hij het roemrijke Rattenkasteel opnieuw bezoekt. Vitalski's broer Serge Baeken illustreerde de cover.

De voorstelling van Uitgeverij Vrijdag: "Het jaar 1948 was van groot belang voor Nero, een van de allerbekendste striphelden van Vlaanderen: hij waagde zich naar binnen in het legendarische Rattenkasteel voor zijn beroemdste avontuur ooit. In het jaar 2022, op de honderste verjaardag van zijn geestelijke vader Marc Sleen, keert Nero terug naar dit macabere onheilsoord, speciaal om zijn vriend Van Zwam te gaan bevrijden. Er gebeurt echter iets vreemds: tot zijn eigen verbazing is Nero geen stripfiguur meer, maar een romanfiguur, en wel een naar de leest van de twintigste-eeuwse Tsjechische auteur Franz Kafka. Alsof de grootmeesters Marc Sleen en Franz Kafka elkaar de hand schudden, terwijl Nero zelf gewoon doorgaat met zijn absurde en spannende avonturen — maar dan geschreven in plaats van getekend. Mét opzienbarende optredens van Adhemar, Petoetje en Petatje, een erotische Madame Pheip, en vele anderen!"

Hieronder vind je trouwens de cover van De Hemeltergers, het hommageverhaal van Stallaert en Duchateau dat eind dit jaar in album verschijnt. De voorpublicatie is vandaag gestart in Het Belang van Limburg.

Terug naar overzicht